"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

12. syyskuuta 2017

Muistojen makeisrasiat

Olettehan jemmanneet kaikki makeisrasiat, jotta lapsemme ja lapsenlapsemme pääsevät ihailemaan ja keräilemään niitä viidenkymmenen vuoden päästä? Eikö?
Voin tunnustaa, etten ole säilyttänyt ensimmäistäkään. V. 2012 Fazerilla oli pahvinen vanhalla kuvituksella tehty Muumirasia, jonka aioin säilyttää, mutta sekin tuli kyllä muutossa viimeistään heitettyä pois. Ja ei minusta nykyään rasiat ole niin kauniita, että kannustaisi säilyttämäänkään...

Mutta ihaillaan ja keräillään me nyt näitä lapsuutemme rasioita, niitä löytyy vielä paljon, silloin kun ei ollut kertakäyttökulttuuria, ja rasioiden kauneuskin toista luokkaa.

Fazerin isoista hyväkuntoisista pahvisista suklaarasioista saatetaan pyytää ~15euroa, ihan sellaisiin summiin en kuitenkaan taivu.
 Tämä ehkä äitienpäiväksi markkinoitu suklaarasia maksoi 4.50eur.
Ja fiksusti hintalappu oli kiinnitetty yhdestä kulmasta reunaan, joten sen sai poistettua pintaa pilaamatta. Annoin kassallakin positiivista palautetta asiasta, tarrallinen hintalappu oikeasti voi pilata tuotteen, kun sitä ei saa huokoisesta pinnasta pois nätisti. Eikä tällaisessa rasiassa asiaa kyllä auta yhtään, vaikka tarra olisi liimattu takapuolelle. Joskus jää jotakin ostamatta ihan tämän ongelman takia.


Roskiksistakin löytyy silloin tällöin rasioita, tässä kaksi SOK:n Pandan kaunokaista.
Lapsena minulla oli juuri tämä rasia!
Säilytyin siinä nukketalon nukkeja ja tarvikkeita.
Rasia voisi löytyä kotoa vintistä, mutta ei ole vielä osunut silmiin.
 Samettimaista pintaa jäljittelevä rasia on sisältänyt tryffelikonvehteja.



Erityisen koristeellinen rasia, en ole koskaan aiemmin nähnytkään.
Hieno, kuin korulipas.
 Pohjassa etiketti kertoo rasiassa olleen Tahiti suklaakonvehteja.


2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Muistan kielorasian. Nykyään konvehteja myydään vain joulunaikaan. Kuinka kiva olisi tuollainen kielorasia vaikka tuliaisena viedä kevät-kesäaikaan kyläpaikkaan.

Talvikki kirjoitti...

Meillä kotonani tuossa alimmassa säilytettiin valokuvia.