"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

1. toukokuuta 2017

Iloista vappua!

Kuvaaja Volker von Bonin, Museovirasto-Musketti. Vuosiluku ei tiedossa.
Kaunis vappupäivän aamu tänään, lumimyräkän jäljiltä vielä lunta, mutta kevät saa luvan alkaa nyt!

Vappukuvana ilmapallon myyjä Kauppatorilla, kuva voisi olla noin 80-luvun alusta vesseleiden toppapuvuista päätellen. Kuva ei ole varmaankaan vappuna otettu vaikka löytyy vappukuvista Finna-palvelusta. Karvahatut ihmisillä päässä ja muutenkin on liian talvisen oloista ollakseen vappu.

Minä en lapsena saanut KOSKAAN vappupalloa tai markkinapalloa. Maalla asuvina kun jouduimme kulkemaan autolla joka paikkaan, ja kun sitä palloa ei saanut ottaa auton kyytiin. Se oli ihan ehdoton sääntö. Pelkäsivät että pallo räjähtää autossa. Ennen ilmapallot taidettiin täyttää jollain muulla kaasulla kuin heliumilla?

Ja on ne pallotkin muuttuneet, foliopalloissa suositut piirroshahmot ovat lasten suosikkeja. Pallo voi jopa "kävellä".
Meilläkin leijailee nyt katossa suuri Teletappi!5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Iloiseta vappua!
Hyvinkin tuo on vappukuva. Kyllä useinkin ois karvahattu saanut olla päässä, vaan aina ei kehdannut laittaa. Täällä merenrannalla kun on kylmä vaikk ei ihan lunta sataisikaan, niinkuin eilen.

Laura kirjoitti...

Minun karvaimmat vappumuistot ovat juuri siitä, että kerran en päässyt kävellen edes kotiin asti, kun tuollainen muovipallo räjähti (itse syntynyt -77). Sitten alkoi tulla noita foliopalloja. Piti aina saada hevonen :)

AnneV kirjoitti...

Tottakai voin olla lahjakkaasti väärässäkin, mutta kyllä mä ilman muuta sijoittaisin tuon kuvan vappuun ja jonnekin 70-luvun alkupuolille. Tuollaiset kukka- ja pupupallot oli just silloin suosittuja, samoin tuo kelsiturkki osuis ihan samaan aikaan. Ainoastaan noi lasten toppapuvut näyttää tosiaan uudemmilta, mut toisaalta, ollaanhan Helsingissä - kai siellä oli muotikin edistyneempää kuin muualla Suomessa. Sanoisin siis että vuosi olisi 1972-1974.

KatiS kirjoitti...

Pallonipussa näkyy oma ehdoton suosikki: pupu! Sellaine piti saada joka vuosi.

n i n n u kirjoitti...

Joo turkit näyttää vanhemmilta, vuosilukuni voi olla yläkanttiin. Finnasta taitaa löytyä samalta päivältä saman kuvaajan ottamia kuvia lisää, niistä voisi tarkastella vielä yksityiskohtia vuosiluvun ajoittamiseksi.