"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

27. tammikuuta 2017

Vintage munakori


Tämäkin on varmasti tuttu kapistus, vaan ehkäpä alkuperä hämärän peitossa.

Monenlaiseen asentoon taipuva metallinen munakori on 60-luvulta ja ranskalaisen Erdecorin valmistama. Ihan kultaakin on korissa käytetty: "Guaranteed Pure Gold Coated."

Oikea hassutteluesine, sillä se on ollut mm. sekä hattu että kassi lapsena leikeissä. Eikä viehätys ole kyllä hävinnyt nykypolviltakaan, poika halusi heti alkaa veivaamaan koria kun sen aamusella esille otin.


Kori on ollut meillä mummolassa (äitini koti), ja siihen liittyy sellainen muisto että vanhempieni hääkahvipöydässä v. 1964 pikkuleivät olivat aseteltu tarjolle koriin. Valokuvia on tästä.
Tosin se alkuperäinen kori on joko jäänyt mummolaan kun se myytiin, tai sitten se saattaa olla siskollani.
Tämä kirppislöytö.

3 kommenttia:

Apris kirjoitti...

Kyllä on tuttu tämä lapsuudesta. Ja kyllä oli meilläkin leikeissä mukana. Mahtaakohan vielä vanhemmiltani tämä löytyä, pitääkin muistaa joskus kysyä. Kiva kun jaoit tämän muiston :)

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Hauska kori, on monta tarkoitusta.

Heidi kirjoitti...

Jälleen kerran totean, että tuokin löytyy meiltä Hartolasta lapsuuden kodista. Kiva saada taustatietoa lopen tutuista esineistä, kiitos! Ja tuhkiksia, arvaapa löytyykö, kun isä poltti parhaimmillaan/pahimmillaan 2-3 askia päivässä. Juuri toin neodyymin Stella Polariksen mieheni musahuoneeseen/man caveen vitsiksi pöydälle.
t. Heidi