"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

25. kesäkuuta 2016

Norja vs. Suomi


Norjalaisen Egersundin tehtaan käsinmaalattu teekannu, sarja on nimeltään Unique. Tuttu 70-luvun sarja myös Suomessa, tuotannossa 1971-76. Suunnittelija Kaare Block Johansen. Kannun nokassa on siivilä, jolloin teelehdet jäävät kannun sisälle kaadettaessa. Pohjassa tuotetietojen lisäksi luku 1972, ehkä valmistusvuosi.

Hinta 3eur, SPR Kontti.

Unique-sarjasta lisää kuvia ja tietoja täällä. (Englanniksi.)


Arabian jykevämpi Kosmos sarjan teekannu. Koristeen suunnittelija Gunvor Olin-Grönqvist, koristetta käytettiin S-astiaston (suunn. Ulla Procopé) koristeena 1962-76. Vanhemmat käsinmaalattuja, kuten tämä kannu, pohjassa on maalattuna mm. valmistusaika 6-67= kesäkuu 1967.

Hinta 18eur, Pelastusarmeijan kirpputori. (Kanta-asiakkaana maksoin kannusta kuitenkin vain 15.30eur.)


Kosmoksessa on erillinen haudutuskuppi teelehdille, joka upotetaan kannun sisään. Eli kun ostatte näitä Arabian kannuja, se ei ole täydellinen kokonaisuus mikäli kuppi puuttuu sisältä, ja pitäisi silloin huomioida hinnassa.

Arabian kannu on kaadettaessa hiukan kömpelö, ja kannesta tekee mieli pitää kiinni kun ei ole ihan varma pysyykö.
Egersund on parempi ottaa käteen ja siinä on hyvä lukitus kannessa. Teelehdistä irtoaa maku nopeammin ja paremmin kun ovat vapaana vedessä. Teelehtimössön peseminen nokasta vie aikaa.
Pisteet pienellä erolla Norjaan. Heja Norge!

1 kommentti:

Hurmioitunut kirjoitti...

Nuo norjalaiset astiat ovat itselleni todella vieraita, mutta menee kyllä väritykseltään tässä kilpailussa heittämällä Arabian ohi. Todella kaunis! Pitääkin pitää silmät auki kirppareilla tällaisia löytöjä varten. :)