"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

29. kesäkuuta 2016

Lasihirvitys löytyi roskiksesta


Juhannusreissulla kaupan parkkipaikan kierrätyspisteestä poika bongasi monta pantillista tölkkiä, jotka sitten ongittiin ylös metalliroskiksesta. Ja taas tuli vähän lisää taskurahaa.
Siellä oli muutakin sellaista tavaraa, jotka olisi kuulunut ihan muualle kuin murskaamoon. Päivästä toiseen näiden löytöjen äärellä jaksan ihmetellä ihmisten saamattomuutta kierrättää käyttökelpoista tavaraa toisten käyttöön.
Kumelan lasitehtaan hirvitys, todella iso ja painava malja/maljakko kullatulla metallivanteella, Heimo-Korun valmistuttama. Vanteessa päivämäärä ja vuosiluku 1983. Jonkun lahjakippo hyljättynä. Tämä oli metalliroskiksessa! Ja aivan ehjä kun nätisti sinne nostettu muun roinan päälle.
Pohjassa signeeraukset ja on Eino Wännin taidelasia. (Kuka on/oli Eino Wänni?)
Rahallinen arvo tällä ei liene kuin kympin pari, tämän tyyppinen lasi ei tällä hetkellä kiinnosta juuri ketään, puistattaa paremminkin. Luulen silti, että Kumela-Humppilan massiivisen röpelölasin aika kuitenkin tulee vielä joskus. Antaa ajan kulua. Maljakko jää meille.Tässä joitakin muita roskislöytöjä: EKS keittiövaaka, venäläinen makeisrasia, teräskuuppa ja köyhän miehen emalia, eli kiinalaisia kulhoja. Paulapurkki ilman kantta. Näistä pidän jotain itsellä, ja loput vien Fidaan tms.


7 kommenttia:

Dzinni kirjoitti...

On se kyllä kummallista, mitä roskiksista voikaan löytyä. Itse löysin taannoin Tamara Aladdinin signeeratun Tornado-maljakon lasiroskiksesta. Ei ihan tätä päivää, mutta eiköhän senkin aika joskus tule!

Kirsti kirjoitti...

Mulla on iän vanha tuomonen peltirasia ja tuomonen vaaka.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Meillä on ton tyyppinen maljakko, jotain kans 70 lukua ja mukana toi kultainen kranssi, siinä isännän nimi+p.määrä.
Löysin blogisi ja liityin jäseneksi, sekä panin omaan blogiin lukijalistalle.
Ole hyvä ja käy sinäkin blogissa liittymässä jäseneksi/lukijaksi, on kiva saada uusia blogituttuja.
Blogisi on mielenkiintoinen, ehdein vasta vähän lukemaan,jatka uudelleen.

La Jo kirjoitti...

Ihana tuo ananaskulho! :)

naurispelto kirjoitti...

Ihana tuo ananaskuvioinen!

naurispelto kirjoitti...

Ihana tuo ananaskuvioinen!

Piri kirjoitti...

Nyt meitä on sitten ainakin kaksi, jolla on tuo ruskea Vännin malja. Joskus kaupittelin äidin peruja olevaa maljaa siskolleni, mutta kun ei huolinut, niin malja sai jäädä meille odottamaan aikoja parempia. Kyllä ne sieltä vielä tulevat.