"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

5. elokuuta 2015

Nauti vielä kesästäEi muuta kuin aurinkotuolit esiin kun se kesä taisi tulla.
Tuollainen retrotuoli tuli keväällä ostettua neljällä eurolla koeistumisen jälkeen. Meinaten näissä saattaapi olla jo ompeleet ritsis rätsis vaiheessa ja kangas venynyt. Mutta ei, hyvin kestää eikä anna periksi.
Tuoli saikin nimen ja vuosiluvun Anttilan tuoteluettelosta vuodelta 1977: "SOOLO-PUUTARHATUOLI. Kätevästi kokoontaitettava. Istuinosan kangas värinpitävää ja auringonvaloa kestävää tukevaa puuvillaa. Runko 18mm kiiltosinkittyä teräsputkea."
Ihan ei kyllä ole pysynyt haalistumattomana tämä.

Meillä kotona puutarhatuoleina oli siniraitaisia nylonkankaisia, ei ollenkaan hienoja kukikkaita. Kestivät aikansa, se nylon alkoi venymään niin että lopulta istuttiin jo peppu aika lähellä maata. Sitten tulikin ikuiset puiset tuolit tilalle.Pihakeinu olisi kiva mutta ei taida omakotitalolainen siinä keritä istumaan, puuhaa kun on niin paljon. Mutta voisin ottaa  "mummulakeinun", se olisi säävapaa olemaan aika huolettomasti ulkona.
 Nostalgista retrokeinua valmistaa VARAX.9 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Aika hyvin kuitenkin on värinsä pitänyt. Kaunis;)

Päivi kirjoitti...

Meillä oli mökillä juuri samanlaisia tuoleja, tulivat mökin mukana. Olivat kyllä jo hiukan ajan hampaan syömiä. Mutta terassin pöytä kestää, ehta 70-luvun tulipunainen pyöreä puupintainen pöytä jossa keskellä on aukko auringonvarjolle, runko metallia ja kokoontaitettava,siitä en luovu!

Laura kirjoitti...

Meillä oli tälläiset tuolit parvekkeella, kun olin lapsi. Oli myös sellainen muovinen pyöreä pöytä, jossa kansi oli valkoinen ja jalka oranssi. En tiedä mistä tai kenen valmistama se oli :)

Anne kirjoitti...

Ohoo, kiva saada nimi tälle, kiitos! Löysin samanlaisen tuolin pihakirppikseltä pari vuotta sitten. Vähän siihen aina jännittää istua, mutta toistaiseksi ainakin on pysynyt kasassa. Ihan mahottoman soma tuoli.

Irja Viirret kirjoitti...

Muistan tuon tyyppiset tuolit kotoa, nehän olivat hienoja:)

KatiS kirjoitti...

Meillä oli aikoinaan nuo tuolit. Yksi on itseasiassa vielä äitin luona vintillä, tosin todella haalistuneena. En edes kokeillut istua. :)

Nimetön kirjoitti...

Kiitos hyvän tunnelman blogista!
Mukava lukea hienoista kirppislöydöistä ja 70-luvusta.

Nimetön kirjoitti...

Meillä oli just nuo tuolit auntovaunussa! Se oli kyllä niin 70-lukulaista kuin olla saattaa, sisustus ruskeaa ja oranssia, sarviksen muoviastiat ja jotenkin koko karavaanarijuttu on musta sellaista aika retroa. :-) Ihana löytö! - LeenaK

n i n n u kirjoitti...

Toinen väri mikä oli siinä Anttilan lehdessä tälle tuolille oli sinisävyinen. Sit oli lepolasset samalla kankaalla.