"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

26. elokuuta 2015

Kastehelmi uutuudet

 
Kuva: store.iittala.fi
Iittalan syysuutuuksissa on pari uutta Kastehelmeä.
Tykkään Kastehelmestä kun se on alkuperältään sellainen "vanha" retrosarja.
Nyt tuotantoon on otettu juomalasit kuvan väreissä. Oiva Toikka on itse muotoillut. En ole vielä nähnyt laseja kaupassa, miellyttääkö kartion muoto ja saako hyvän otteen. Koko on ainakin hyvä kun ei ole ihan pieni, 30cl.
Toinen uutuus on Kastehelmi lasipurkit.

Oiva Toikan tuotannosta löytyy oma verkkonäyttely, sieltä voi tarkistaa vaikkapa mitä lasijuttuja kuuluu vanhaan Kastehelmeen.
Kastehelmi maljakko/kynttilänjalan voisi ottaa uudestaan tuotantoon, menisiköhän kaupaksi.

10 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

En ole vielä ensinäkemältä täysin myyty näille laseille, tosin en ole päässyt hypistelemään niitä itse kaupassa. Mieli voi muuttua. Osaatko sanoa onko nämä valmistettu Suomessa vai nykyiseen tapaan "Designed in Finland, Made in Thailand" tms.?

Nimetön kirjoitti...

Purkit jäivät Iittala Outletin hyllylle. Muovikannet eivät miellyttäneet silmääni lainkaan... Noissa juomalaseissa on myös mielestäni liikaa vinoutta. Olisivat voineet olla Grapponian lailla suorat... Vanhassa vara parempi!

Korustamo kirjoitti...

Oi, mulle kelpais myös:)
Täytyypä käydä katsastamassa!

Nimetön kirjoitti...

Meillä on jotain ruskeita suorakylkisiä laseja, jotka vuosia sitten on ostettu kirppikseltä. Olemme miettineet, että ovatko ne kastehelmi-sarjaa, koska ovat hyvin sen tapaisia. Tuo laittamasi linkki selvitti sen, etteivät ole, koska sellaisia suoralla kyljellä varutettuja laseja siinä ei ollut. Lienevät jotain jäljitelmiä kai. Sama se, käteviä ovat lastenkin käytössä, eivät nimittäin helposti kaadu:) Metsäntyttö

Kikka kirjoitti...

Kastehelmi on mun suosikki, vaan nämä lasit ei kuvan perusteella vakuuttaneet. Jotenkin tuo muoto...

Kynttilänjalkamaljakon kyllä ostaisin uustuotantona ihan varmasti, se on ihana!

Nimetön kirjoitti...

Hivelin Iittalan myymälässä Kastehelmi-tarjoilukulhoa, pastellivärit pinkki ja keltainen näyttivät kivoilta ja vajaan litran kippo olisi oiva moneen tarjoiluun. Mutta mutta, made in Thailand ja hintaa liki 40€. Mua sapettaa suunnattomasti tuotannon ulkomaille vieminen, varsinkin kun halvat tuotantokustannukset eivät näy kuluttajahinnoissa.

Nimetön kirjoitti...

Hei. Uusi lukija täällä kiittää kivasta blogista ��. Kastehelmistä pidän minäkin, varsinkin niistä aidoista vanhoista retroväreistä. Kääntömaljakkoja löytyy hyllystä myös useampi ❤️. En ole vielä ehtinyt livenä noita uusia laseja näkemään mutta purkkeihin tykästyin kyllä.

n i n n u kirjoitti...

Kävin Iittala Outletissä katsomassa laseja ja eivät kyllä oikein olleet "käteenotettavat". Suorana minäkin olisin ehkä tykännyt enemmän. Grapponia on hyvä, jos olisi sen mallinen ja Grapponiaa korkeampi en empisi. Nyt täytyy miettiä että tykkäänkö tarpeeksi.
Juomalasit on Suomessa valmistettuja, näin Iittalalta vastattiin facebookissa kun sitä usempi on tiedustellut.

(Mulla on tämä blogipohja joku vanha kökkö hiukan ite muunneltu enkä pysty vastaamaan viestin lähettäjien perään. Saisi kait muutettua mutta ei riitä energia tutkia asiaa.)

Metsäntyttö kirjoitti...

No mutta, ne meidän ruskeat lasithan näyttäisivät olevankin tuota Grapponiaa. En ollut ikinä kuullutkaan moista nimeä, ennen kuin noista edellisistä kommenteista luin. Piti sitten katsoa, että millainen se on ja tutun näköiset lasit olivat. Kiitos vain tiedosta. On hyvä malli tosiaan.

Nimetön kirjoitti...

En näemmä ole ainut joka ei kastehelmien muotokielelle lämmennyt, minustakin aivan liian kartiot. Suorempana olisi olleet paremmat. Ja suomalaisvalmisteisena... Harmi sinänsä, muuten kun tykkään sarjasta kovin. Grapponia olisi toinen vaihtoehto, vaan niitä kun ei minun budjettiini mahtuvilla hinnoilla saa mistään.