"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

20. tammikuuta 2015

Ei vielä huolta autovarkaista


1972

"Olkaa hyvät ja sammuttakaa autonne moottori pysäköidessänne autonne ruokatavarakaupan eteen siksi aikaa jolloin olette itse ostoksilla. On hyvin yleistä, että auton annetaan käydä tyhjäkäyntiä kaupan edessä, jolloin pakokaasut tunkeutuvat sisään kauppaan.

Kerran olen nähnyt kun auto jätettiin tyhjäkäynnille, vaikka vieressä oli vauva vaunuissa ja toisen kerran, vaikka vieressä oli pyörätelineeseen sidottu pieni koiranpentu."

***

"Haluaisin kysyä niiltä henkilöiltä, jotka tekee ostoksensa autolla. Eikö sitä autoa voi sammuttaa kaupan pihassa. Nyt kun taas talvi on tulossa, niin pakokaasuja on kauppojen pihat täynnä. Mene sinne sitten pienten lasten kanssa. Ne pienet naperot, jotka istuu pulkassa tai kelkassa, joutuu ne pakokaasut enimmäkseen nielemään.
Jos auto on niin huono, ettei sitä hetkeksi voi sammuttaa, niin eikö  ole viisampaa jättää se kotiin."

Yleisönosastolta poimittua Kauppa ja koti -lehdessä 1973


10 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Juu ei voisi kyllä enää autoa jättää pihalle käyntiin. Lähtisihän se hetkessä uusiin maisemiin.

DancingCloudsandMore kirjoitti...

Ennen oli ennen :)

MissP kirjoitti...

Vuosikausiksi, kyllä vaan. Satakaksseiskalla ajelin vielä ihan 2000-luvun taitteessakin. On kyllä aikamoinen klassikko!

Satu-Elina kirjoitti...

Hmm... Meillä sivukylillä tuota kyllä valitettavasti edelleen harrastetaan! Auto käy kaupan oven edessä sillä aikaa kun kuski on sisällä ostoksillaan. Olen monta kertaa ajatellut että joskus vielä hyppään jonkun käynnissä olevan auton rattiin ja ajan sen johonkin kulman taakse piiloon ihan piruuttani...

Juhannusruusu kirjoitti...

Vitsit. Meillä oli tummanpunainen Fiat 127 vm. 1974. Kesälomalle ajettaessa istuttiin takapenkillä peittojen ja tyynyjen päällä ja kuljettajan penkin alla soi matkaradio.

Jos ei välitetty tyhjäkäynnistä, niin ei ollut turvavöitäkään.

Nimetön kirjoitti...

Ystävälläni on vieläkin tämmöinen auto. On kyllä ihmiset olleet hoikempia 70-luvulla, koska nykyjanttereilla tekee tiukkaa sulloutua tuonne takapenkille mukavasti ja tilavasti..

Nimetön kirjoitti...

"Silloin ennen" vauvakin jätettiin vaunuissa nukkumaan kaupan eteen ostosten ajaksi. Nykyään sais varmaan syytteen ja huostaanoton moisesta tuomioksi. Mutta milloin tuo loppui, vaunujen kaupan ulkopuolelle jättäminen? Ja miksi?

mintsu kirjoitti...

tämmöinen taisi olla meidän eka auto aikaisemmin oltiin ajettu papan valkoisella kuplavolkkarilla, ja just tän värinenki..

Kermakkokimara kirjoitti...

Voi noita aikoja ! :-)

Nimetön kirjoitti...

Löysinpä myös vanhan ihanan sanan: napero! Jotenkin niin suloinen nykyisen taaperon sijaan :)