"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

18. heinäkuuta 2012

Katselumaratoni


Muistatteko Raikkaan perheen ?

Kuva: mtv3.fi

V. 1993–1996 esitetty kotimainen draamasarja Puhtaat valkeat lakanat.

Raikkaan yrittäjäperheen elämää 1960–80 -luvuilla kuvannut sarja keräsi viikottain miljoona katsojaa.

Sarja on uusittu 1999.
Katselin joko uusinnat, tai sen ensiesityksen tai kummatkin aikoinaan.

Nytpä otin urakakseni katsoa tuon sarjakokonaisuuden jälleen, 44 jaksoa.
 DVD:t julkaistiin jokunen vuosi sitten, ja kirjastostahan ne saa lainata.
"Viimeinen luku" on luettavissa kirjana, sitä ei enää televisioitu.

Tarkkailin nyt "sillä silmällä" miljöötä, lavastusta, vaatteita, esineitä, astioita, sarjahan on mitä mainiointa ajankuvaa 60-70-luvusta. Tai ainakin yrittää olla.
Kyllähän siinä fiilikseen pääsi, paikoin vähän kökköstä, mutta kosolti hyvääkin.
Sarja Wikipediassa.

Ja kyllä kyllä,
siellähän sitä vilahteli paljonkin, tavaraa, jota myytiin keväällä Helanderin huutokaupassa.
 (Maikkarin legendaarinen rekvisiittavarasto myydään. )

Todella sääli, ettei MTV enää aio tehdä mitään tämäntyylisiä sarjoja.
Kyllä ihmiset katsoisivat !

Puhtaat valkeat lakanat on äänestetty
kaikkien aikojen mieleenpainuvimmaksi MTV3:sen ohjelmaksi.12 kommenttia:

SarP kirjoitti...

Muistan ja tykkäsin. Uusinnat kehiin Maikkari!

Erja kirjoitti...

Katsoin sarjan, kun se ensimmäistä kertaa televisiossa esitettiin ja viimeisen jakson lopussa itkin... En olisi halunnut sarjan loppuvan koskaan.=)Olin teini-ikäinen, mutta kolahti ja kovaa. Olenkin aina ollut "vanha sielu". Hankin kaikki dvd:t sitä mukaa, kun ne muutama vuosi sitten kaupan hyllyille ilmestyivät ja ihan yhtä hurmioituneena katsoin. Ja palaan niihin säännöllisesti edelleen. Aivan huippu.

Eija kirjoitti...

Meillä on myös menossa Puhtaat valkeat... -rumba, olen ihan samaa mieltä, että tallaisia sarjoja kyllä katsottaisiin! Näitä amerikkalaistyylisiä ihmissuhde/keinottelu/juonenkäänne-sarjoja kyllä riittää ja etenkin KÄSIKIRJOITETTUA tosielämäohjelmia. Ei uppoa suomalaisen katsojan moraaliin!

Nipsu kirjoitti...

RAKASTAN tätä sarjaa. Katsoin (tai katsottiin koko perhe yhdessä!) sen silloin kun se ekana tuli, katsoin sen vuonna -99 (olin juuri muuttanut kotoa pois) ja ostin heti dvd:t kun ilmestyivät. Luen tuon kirjan noin kerran vuodessa ja AINA nauran samoissa kohdissa... Hahmoista suosikkini ovat tuotannonjohtaja Nuutinen ja ihana Ensio sekä Maire... Apua ja oikeestaan KAIKKI hahmot on upeita.

maru kirjoitti...

Järkyttävää, että reksvisiittavarasto myytiin ja historiaa katosi. Kaikki mitataan nykyään rahassa ja hävitetään. Se on kyllä hyvä puoli, kun televisiosta ei enää tule mitään "katsottavaa" jää aikaa muuhun, kuten blogien seuraamiseen :)

Nimetön kirjoitti...

Ihana sarja, jonka olen katsonut sekä alkuperäisenä että uusintoina. Ja kertaalleen jo dvd:ltäkin. Todellakin loistavaa ajankuvaa ja tuo paljon mieleen muistoja omasta lapsuudesta:) Omien lasteni mielestä juoni oli vähän hidastempoinen, tosin hekin koukuttuivat sarjaan sen edetessä. Nykyisin kun pitää viihteessäkin tapahtua paljon ja nopeasti.

katjuska kirjoitti...

Oi, tätä sarjaa on fiilistelty oikein urakalla. Mielestäni hyvin toteutettua ajankuvaa. Olen katsonut aiemmin tv:stä tulleet jaksot ja muutama vuosi sitten ostin dvd:t, kun sain esikoisen ja iltaisin imettäessä tuli katsottua :) Ja todellakin harmi, että tämänkaltaista laatua ei tunnu enää löytyvän. Ihana ajankuvakatsaus retrofiilistelijälle :)

n i n n u kirjoitti...

Omat näyttelijäsuosikkini sarjassa on Ismo Apel (Veijo), ihana renttu !

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Tän innoittamana aloitin itekin maratonin, sain kyseisen boksin joululahjaksi, katsoin sarjaa silloin joskus "lapsena" joten en muista kuin ihan pääpiirteittäin juonen. No mutta, ekana päivänä katsoin 13 jaksoa!!! Ihan sairasta :D :D

Toinen rekvisiitan suhteen mahtava sarja on Mestallarit joka tuli öö 2004? Se on muutenkin aivan hillittömän HAUSKA. Se tuli myöhemmin uusintana ja tallensin ne jaksot, aivan huippu!

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Ja oi, näyttää löytyvän Mestallarit youtubesta :D

mustakissa kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä, lisää tuollaisia sarjoja!!
Meillä on nuo dvdnä ja se vimppo osuus kirjana ja tykkään, hirmuisesti. Viehättävää seurata mukana ajassa perheen vaiheita ja sitä miten hyvin ne on istutettu aina kyseiseen aikaan.

katjuska kirjoitti...

Ihana Veijo ja "neiti kuin nuori koivu", eli Irene :) ...pakko tunnustaa, että kyllä niitä dvd:tä katsotaan edelleenkin, eikä vain esikoista imetellessä ;) vuorosanat osattu aikaa sitten ulkoa, mutta se tunnelma ja niin nappiin menneet roolitukset.