"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

13. huhtikuuta 2012

Retro Rooster


Kuva: reimashop.fi

Tutan kevätmallistossa on kukkoaiheinen retrokuosi,
nähty aiemmin v. -76.
Hienoa !
Oli silloin froteesta, nyt velourista (+ trikoo.)

Ennen tyttövärinä oli tämä keltainen-punainen,
nyt violetti-pinkki. Ööö, miksi ?
Tykätäänkö pinkistä, kertokaa tyttöjen vanhemmat ?


Kuvat Centrum -tavaratalon mainoksesta,
Kaks´plus lehti 1976.


Tamminiemi -bloggaukseen lisätty omia havaintoja, sekä paikanpäällä kuultua. Kävimme talossa eilen, oli käymisen arvoinen !
Käykää opastetulla  kierroksella,
niin saa talosta kaiken "irti."

11 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Yääääk pinkkiä! Oon ihmetellyt ihan samaa, miksi tyttökamat on legoja myöten pinkkivioletteja? Meidän prinsessaikäisen tytön lempiväri on vihreä.

Maija kirjoitti...

Mulla on kaksi tyttöä, enkä ikinä hanki kummallekkaan mitään pinkkiä. Valitettavasti lahjaksi tulee useimmiten vaaleanpunaisia tai violetteja vaatteita, muuta ei taida nykyään olla "normaaleissa" vaatekaupoissa tarjolla. Itse pitää niille vaatteet tehdä, tai etsiä kirppiksiltä retroa. Mikä ihme siinä on, eikö isojen vaateketjujen mielestä pientä tyttöä voi pukea muihin väreihin?

Hanna kirjoitti...

Ou nou, aivan ihana ja hyvää vuosimallia! :)

Omissa suunnitelmissa olisi tehdä tämäntyyppistä itsekin, mutta saapa nähdä koska toteutan! Siis tätä 70-luvun haalarimallia! :)

Nimetön kirjoitti...

Minusta on ylipäätään kivaa, kun näitä uusretromallistoja julkaistaan. Nyt kun olen ostanut muutaman aidon retrovaateen tulevalle vauvalle, niin uusretrot tuntuvat kuitenkin jotenkin kivemmilta, kun niiden kunto on kuitenkin taattu, ainakin uutena. Ihailen kyllä noita 70-luvun retrovaatteita, erityisesti lasten, mutta minusta ei ehkä tullutkaan niiden keräilijää.

Hankin juuri tuon plyysisen potkupuvun sinioranssina, sopii mielestäni tytöllekin. Tyttövärisestä paistaa heti kauas, että alkuperäinen väritys on matkalla muuttunut.

Tutan kokoja jäin pällistelemään, mielestäni kyseisen puvun koko 86 ainakin vastaa käytännössä isompaa.

Heidi kirjoitti...

Oi että, meillähän on (minun vanha) vauvan kietaisupusakka just tuota punakeltaista kuosia. Lapusta oli jo haalistunut pois että on Tutan, olin miettinyt, että minkähän valmistajan lie...

-Hanna- kirjoitti...

No ei tykätä... Tai onhan pinkkikin kaunis väri mutta kun sitä on liikaa eikä sille oikein ole vaihtoehtoja. Tyttö tykkäisi itse enemmän esim oranssista, violetista jne.

KatiS kirjoitti...

Miksei tuota alkuperäistä toistakin väriä voitu julkaista :(.

Itse en todellakaan pidä nykytrendistä että aina se tyttöjen vaihtoehto on pinkki. Tai joku hempeä väri kuten lila. Kyllä huolin käyttöön pinkkejä vaatteita jos joku niitä ilmaiseksi antaa mutta itse pidän lastenvaatteissa kaikista eniten ihan perusväreistä.

Voisin avautua vaikka kuinka pitkän tarinan lastenvaatteiden ja muiden tavaroiden kuten polkupyörien ostamisesta. Meillä kun on identtiset kaksoset joiden ei missään nimessä haluta olevan päälle vielä rättikaksoset. (Kun eivät ilman "värikoodattuja" vaatteita tahdo erottaa tarhassakaan tyttöjä toisistaan...)
Lähes aina ollaan siinä tilanteessa kaupassa että vaihtoehdot on joko pinkki tai (tumman)sininen. Tai niin että puolet vaatteista on pääkallo-dinosaurus-autojuttua ja toinen puoli öklömakeaa prinsessahörhellystä. Onneksi itse tekemällä saa mieleisiä, kun vaan olisi enenmmän aikaa ommella.

n i n n u kirjoitti...

Pitäisi ehkä herätellä vaatevalmistajia tuon pinkin osalta.

TaiNa kirjoitti...

Täälläkin kahden tytön äiti joka ei voi sietää mitään pinkkiä! Ihan tuskaa kun kaikki tyttöjen vaatteet on aina sitä punaista/pinkkiä/aniliinia tms. En tykkää yhtään, eikä tykkää lapsetkaan.

Nimetön kirjoitti...

Mä sain kaksosia odottaessani paljon 70 -luvun vauvavaatteita rakkaalta ystävältäni ja yksi niistä ihanimmista oli kietaisupaita sinipunavalkee-keltanen kukkokuosilal. :-D Tallessa on.

Ihan vahingossa löysin sun blogin Jokkemaan kautta. Ihanaa, kun joku on hurahtanut yhtäpaljon tälläiseen aikakauteen kuin minä.

Kiitos ihanasta blogista. Herättää paljon muistoja ja innostusta.

Aurinkoista syksyä. -siperoinen-

n i n n u kirjoitti...

Juu tämä mun innostus on kokonaivaltaista, kaikki 70-lukuun liittyvä kiinnostaa, mutta eniten ehkä juuri muoti, tavarat, ilmiöt.