"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

6. maaliskuuta 2012

Kaffepaussi


Korona purkki 5eur, Colombia 1eur.

 AAA tarkoittaa "Aito amerikkalainen aromipaahto."Erikois Kutsu 1eur, Paulig 2eur, Lady Coffee saatu, Mocca 50cent.

Anopilta saatu, en tykkää, onkin jäänyt kaappiin putsaamatta.
Matkannee kirpputorille, punaisen samanlaisen myin jo...

Viimeisimmässä Koti ja Keittiö -lehdessä annettiin tämän purkin arvoksi 10eur.

Siinähän nuo hinnat vanhoissa kahvipurkeissa pyörii, kirppareilla vähemmän (juuri tänään katselin että 8eur oli monessa paikkaa), tietty joskus tekee näitä kivoja halpoja löytöjä.
Olen ymmärtänyt että nämäkin ovat kahvipurkkeja,
korjatkaa jos olen väärässä.
Vasemmanpuoleisen hintaa en muista, oikea 3eur.


Kahviasiaan palaan vielä seuraavaksi !


15 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Mulla on kanssa tuollainen alimman kuvan oikean puolimmainen sievä pikkupurkki, josta maksoin kanssa tuon 3€. Samaista purkkia olen nähnyt monella kirppiksellä myynnissä hintaan 21€! Aika hurja hinta purnukasta...

Backtobasic kirjoitti...

Fina kaffeburkar !!

Triine kirjoitti...

Ootpa tehnyt hyvän löydön, näin meinaan tuommoisen ruusupurkin, muistaakseni on samanlainen, tai ainakin kovasti samantyyppinen ja hintaa 15€!!! ..En siis todellakaan tiedä purkkien oikeaa arvoa.. Mä kyllä tykkään tuosta kahvi purkista, josta sinä et.. :)!

zanne kirjoitti...

Tuollainen minkä olit saanut anopiltasi meillä oli mun lapsuuden kodissa punaisena!

Nimetön kirjoitti...

Hei,

Seallainen kysymys kuin että MITEN sinä puhdistat nämä vanhat metallipurkit? Itse olen niitä myös kirppiksiltä haalinut, mutta pidän niitä vain koristeena. Onko nämä mahdollista puhdistaa sellaiseen kuntoon, että sisälle kehtaa laittaa ihan elintarviketta? Lasi/muovipurkkejakin olen kehno puhdistamaan, aina jäävät haisemaan jotenkin, mikä sääli, kun olisi kiva käyttää ihan oikeasti astioina. Kiitos avusta!
:)lla Sanna

SarP kirjoitti...

Minulla silmä tarttui noihin Pauligin vanhoihin maustepurkkeihin, wow! Myös munakupit on ihanat.

BellaGodiva kirjoitti...

Onpas sinulla paljon ihanaia purnukoita:)! Tosin minua rupesi kiinnostamaan noiden munakuppien tarina! Arabiaa? :)

Saga kirjoitti...

Tuo alakuvan kukallinen kahvipurkki, oikeanpuoleinen on juuri samanlainen jota äidiltäni viimeksi kyselin, mihin on joutunut.... Muistin,että sellainen koti-kotona oli ollut...äiti pahalainen vaan aina hävittää kaiken vanhan, ei ymmärrä, että osa vanhastakin olisi minulle aarteita.... :O(

Nipsu kirjoitti...

Tosi halvalla olet tehnyt löytöjä!
Juuri tuossa 8-12 euron paikkeilla purkkien hinnat pyörivät, ostin hetken aikaa sitten lady coffee -purkit, toinen oli vitosen ja toinen kympin...
Oikean puolinen ruusupurkki ainakin on ollut kaffepurkkina, olen mummoltani sellaisen saanut ja mummo muisti siinä olleen kaffetta...
Olen yrittänyt etsiä erikoiskahvi -purkkia, mutta kaikki ovat olleet tosi huono kuntoisia (ja kamalan hintaisia!).

n i n n u kirjoitti...

Sekä Paulig maustepurkit että Arabian munakupit esitelty aiemmin blogissani. Sieltä selaamaan ;)
Tuo koko höskä on esillä keittiössä näin, niin en käynyt poistamaan kuvasta.

Metallipurkit puhdistan Korrek kliinerillä (autovaha) ulkoa, sillä lähtee kaikki pinttymät ja tummentumat, pinnasta tulee kuin uusi. Mutta kokeile varoen !

Sisältä vain pesen, en käytä mitään ruoka-aineita siellä. Usein on jo vähän ruostetta tai hapettumaa, parempi ettei käytä.

Muovi -ja lasiastiolle kunnon kloriittikylpy, vie pinttymät ja hajut mennessään. Jotkut käyttävät soodaa, en ole kokeillut.

hookoos kirjoitti...

Uskomattoman halvalla olet tehnyt löytöjä! En ole nähnyt missään tuollaisilla hinnoilla vaikka olen kolunnut antiikkiliikkeiden ohella ns. maaseutukirppiksiä.

restaurointi artesaani kirjoitti...

ns kidesoodan käyttö vanhan esinöistön käytössä hieman varovaisempi mutta tehokas tapa puhdistaa. Sillä pystyy puhdistamaan ja desifioimaan myös vanhoja puupintoja.

n i n n u kirjoitti...

Kaikki purkit on ostettu Lahden kirppiksiltä, sekä itsemyynneistä että palvelukirppiksiltä.

Minna kirjoitti...

Muistelisin kuulleeni, että noita ruusuisia kahvipurkkeja tuli markkinoille aina äitienpäivän aikoihin ja olivat siis tyypillinen äitienpäivälahja.

Hanna kirjoitti...

No jopas oli tuttuja purkkeja läjäpäin. Taitaa meiltä ja mummolasta löytyä useampikin näistä, mummani oli näemmä säilönyt joka ainoan purkin aikoinaan. Itselläni kaffipussi löytyy tänäpäivänä pauligin purkista, jossa kaffi-tytön kuvatus! :)