"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

24. helmikuuta 2011

Kysely nippuun


Kyselin tuossa -> aikaisemmin toivottuja bloggausaiheita ja kolmen kärki on:

1. Kirppislöydöt

2. Astiat, esineet

3. Yleisesti jutut 70-luvusta.

Olin yllättynyt, että kirppislöydöt on suosituin ! Ja reilusti.

Tänä vuonna en ole muuten löytänyt yhtään sellaista todella hyvää löytöä, mistä voisi hihkua ilosta. Eli yleisesti ottaen, hinnat on retrotavarassa nousseet ja ihmisten tietämys niiden suhteen on parempi. Osataan pyytää.

Mutta noita kirppislöytyöjä tulee sitten esille ainakin sarjassa, jossa esittelen kaapista löytyviä esineitä.
Ne pitäisi ottaakin esille ja kuvata kerralla kaikki, kun jotenkin tuntuu, että aina se kuvaaminen on kaikista työläintä tässä hommassa. (Myös kuvankäsittely vie aikaa.)

Kirppareista puheenollen, sain ihan mukavasti tavaraa kiertoon silloin itsepalvelukirpparilla, viikon myynti oli 457e. Harmittamaan jäi varastettujen/hävinneiden tavaroiden suuri osuus. Eniten mitä koskaan.
Niitä oli mm. Lassien välikausiasu, Småfolkin ja JNY Designin puserot, Kimperin pipo. Hälyt tuolla kirpparilla ovat ilmaisia, mutta en ole niitä käyttänyt oikeastaan kuin kenkiin ja laukkuihin ja joihinkin hyviin vaatteisiin. Mutta ensi kerralla on sitten hälytettävä oikein urakalla. Ei voi luottaa ei.

Lastenvaatteet menee hyvin kaupaksi, naistenvaatteet ei.  Lego Duplot menee, vaikka laittaa korkeankin hinnan.
Niitä hävittelen vähitellen pikkulegojen tieltä.

Blogini alkaa olla 2 vuotias. Vasta !
Tuntuu kuin tämä olisi ollut olemassa paljon kauemmin.
Joten arvontaa tulossa...

9 kommenttia:

Lyde kirjoitti...

Olen huomannut saman ilmiön, hinnat ovat nousseet, ja välillä pyynnöt ovat aivan hävyttömiä. Ikäänkuin ihmiset repisivät käsistä kaiken vanhan kunnosta ja hinnasta riippumatta... Ja tuo kirpputorilta varastaminen on jotenkin alhaisista alhaisinta, siinä varastetaan niin suoraan joltakin ihmiseltä. Ja kun hinnatkin ovat jo valmiiksi matalat (tai pitäisi ainakin olla), niin että sitten vielä pitää varastaa? Äh.

Kikka kirjoitti...

Kirppislöydöt ja vanhat tavarat/asiat on ne jutut jotka minut tänne aina uudestaan ja uudestaan tuo!

Totta että moni itseänikin kiinnostavan tavaran hinta on kirpulla noussut huimasti. Kysyntä-tarjonta-tietoisuus niitä hintoja tosiaan taitaa nostaa.

Just bloggasin eilisestä löydöstäni, hullu hinnoittelija sattui kohdalle :) Toivottavasti onnenputki löytöjen suhteen tästä aukeaisi!!

_Ienny kirjoitti...

Inhottavaa tuo kirppiksillä, kun tavaroiden varastaminen/ häviäminen käy niin helposti. Itsekin olen välillä ihmetellyt että mites ei ole tilitetty jotakin tavaraa, mutta pöydästä kadonnut silti.:/

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän ne vanhemmatkin kirpparilöytösi kiinnostavat. Minusta on ainakin kiva katsella, mitä muut ovat ostaneet ja usein siitä saa itselle lisävinkkejäkin (ihan kuin niitä tarvittaisiin ostoksiin, huoh...)

Tosi kiva tuo aloittamasi Finnish design -sarja! Varmasti työläs sinulle, mutta ihana lukijalle. Pehtoori-pannua olen himoinnut jo pidempään, mutta hinnat ovat aivan älyttömiä, joten hankinta siirtyy aina vaan. En tiennyt, että pannua on valmistettu sydänkuviolla, kiva oppia uusia asioita.

70-luvulla lapsuuteni eläneenä on mukava katsella erilaisia ajankuvia, joita olet löytänyt paljon, esim. Anttilan kuvastojen kuvat kertovat paljon juuri siitä ajasta ja tuovat monia muistoja mieleen.

Tylsää, että kirppiksillä varastetaan noin paljon! Pitäisi kirppiksen pitäjälläkin olla kai jokin vastuu, koska pöytävuokrakin maksaa. No, teki niin tai näin, niin epärehellisiä ihmisiä aina on ja se syö ihmisten halua kierrättää tavaroitaan eteenpäin kirppareilla, ei hyvä niin!

Katinka kirjoitti...

Tuo kirppikseltä varastaminen on niin inhottavaa! Omasta pöydästä on varastettu mm. kestovaippoja. Jotenkin ei mahdu minun ajatuksiin se, että kuka voi käyttää lapsellaan varastettuja vaatteita/vaippoja/leluja. Tosin en kyllä ymmärrä minkään muunkaan tavaran varastelua kirpputorilta...

KesäEsa kirjoitti...

No päivää, päivää.

Kyllähän minultakin löytyy tavaraa halvalla. Ei se niin vaikeaa ole.

Ihan kiva sivu kuitenkin Sinulla.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mielestäni voisit jatkaa samoilla linjoilla ja nuo vanhat Anttilan yms. luettelot on kyllä kiinnostavia myös. Toivottavasti niitäkin on jatkossa täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Sulla on aivan ihana blogi, itsekin olen hurahtanut retroiluun :) Pakko kommentoida myös tuohon kirppareilta varasteluun, se on tosi törkeää ja moukkamaista! Olen itse ollut jo useamman vuoden kirppismyyjä (kassalla siis) ja aina yhtä ikävää todeta, ettei varkaita pysäytä edes varashälyttimet, kyllä ne keinot keksii irrottaa hälyt. Ainakin meidän kirpputorilla ihmisiltä jää TODELLA paljon tavaraa noutamatta, ja sitten luullaan että ne on varastettu vaikka ne ovat kulkeutuneet muihin pöytiin. Kannattaa siis tsekata koko kirppari läpi ennen kuin toteaa tavaran varastetuksi. Toivotan onnea kirppislöytöihin! :)

n i n n u kirjoitti...

Toi on niin pieni kirppari että siellä ei tavara katoa muiden pöytiin tai epämääräisiin rojuläjiin.
En ole koskaan löytänyt kadonneita tavaroitani jälkikäteen, että kyllä ne on mänt.