"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

19. joulukuuta 2010

Oi Sarvis oi SarvisKirppiskiertelyt jää meikäläisen osalta nyt joulutauolle,
perjantaina löytyi vielä Sarviksen uusi kulhotiiviö,
värinä herkullinen turkoosi. (Ei kovin yleinen väri ?)
Euron ostos.
Ja en ota käyttöön, en mitenkään voisi poistaa alkuperäistä etikettiä !
Ihailen vaan. Muovihullu.Kotiliesi 1976


Kotiliesi 1977Kaks´plus 1975


Muita tunnettuja talousmuovien valmistajia olivat mm. Fiskars (Fiskamin-sarja), Orthex, Plastex, Lanka ja Muovi ky Pori (PIIA-sarja), Karhumuovi.
Matti & Maija -sarja oli näkyvästi esillä, muovitavarassa on ainakin jotain tanskalaista mukana.
(Kattilat oli kotimaisia.)

 Kaks´plus 1974


Avotakka 1974Anttilan tuoteluettelo 1977


7 kommenttia:

SinikkaLeena kirjoitti...

Mä oon kanssa muovihullu, ENKÄ myöskään raaskisi varmaan ottaa tota löytöäsi käyttöön! Muovia löytää harvoin noin hyvänä -varsinkaan noita pehmeitä.

Katsopas mun lähiaikojen merkittävin muovilöytö. Ihan priimakuntoista! http://37tuntia.blogspot.com/2010/10/keittion-yksityiskohtia.html

AnniKainen kirjoitti...

Haa, meillä oli 70-luvulla asuntovaunu ja siellä tuollaiset Sarviksen oranssit lautaset. Ihan tuli lapsuuden kesät mieleen näin keskellä talvea.

Lämmintä joulunaikaa sinulle ja kiitos mukavasta blogista :)

Emma kirjoitti...

He-hei, meillä oli tuollasia nelikulmasia Sarvis-säilytysastioita kun olin pieni :D Ja noita mukeja on mummolassa vieläkin, hauska saada tietää niistä enemmän vaikken muovihullu olekaan :)

Katja kirjoitti...

Mä löysin just muutaman sarviksen lautasen kirpparilta. Ruskeita ja vihreitä. Tulevat ihan käyttöön hoitolapsille ja juuri kun niitä olen yrittänyt edullisesti metsästää!

Anonyymi kirjoitti...

Täällä myös yksi muovihullu! Ihania nuo mainokset! Muutaman kirppislöydön olen itsekin tehnyt, mutta eipä kyllä ole mitään noin uutta/uudenveroista sattunut vastaan!

kristiina kirjoitti...

Hih, tässä käden ulottuvilla on juuri mummolta peritty 1,5 litran tipunkeltainen kulhotiiviö ;) Sisältäen lankakerän ja puikot ja muuta oheishärpäkettä :) Niissä on kiva, ajaton muotoilu.

Piia Anneli kirjoitti...

Nostalgiatripillä. Meidän äiti ja isä olivat molemmat Sarviksen työntekijöitä ennen lasten maailmaan tuloa. Nyt vasta alan hahmottamaan tuttuja esineitä lapsuudesta ja mistä ne olivat peräisin.

~ Piia Anneli / annelivia