"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

11. heinäkuuta 2010

Kesällä


Pieneltä lomareissulta palattu, olimme vakiokohteessa eli pääkaupunkiseudulla. Siellä on vaan niin paljon koettavaa ja nähtävää kaikille ja matkakin sinne on lyhyt, 100km.

Yöt oltiin sukulaisissa ja hotelli Marskissa, jolla on ihanteellinen sijainti ihan keskellä Helsinkiä. Mies saa työmatkamajoituksista ja -lennoista SASin eurobonuspisteitä, joita voidaan sitten käyttää ilmaisiin hotelliyöpymisiin.Korkeasaaren riikinkukko innostui hurjaan soidintanssiin, tyttökana (etualalla) ei vaan välittänyt pörhentelijästä ollenkaan.
Oli muuten eka kerta kun näin riikinkukon sulat pystyssä !


Kävimme myös Sealifessa, joka olikin ihanan viileä keidas hellepäivään. Lumoava vedenalainen maailma. Kalojen kauneus voi mykistää.Helsingin alevaateostokset, sattumalta omppua kaikki !Perhelomalla en viitsi hirveästi könytä kirppareita, mutta yhteen on PAKKO päästä, nimittäin Hietsun kirpparille.

Sieltä ostin omenakankaisen pöytäliinan ja PMK:n kukkakangasta 70-luvun alusta.


Tämä kesä on ollut mahtava kesä löytöjen suhteen, eikä loppua näy. Nyt syksyllä menee kaikki vähänkin OUT- tavara minulta kiertoon. Alkaa kaapit täyttymään.
Lisää ostoksia:

Ihana lampunvarjostin ja lastenkangasta, yht. 4e.
Oli niin hyväkuntoinen ruusupurkki, etten voinut vastustaa ! 3e.

Oman kuvansahan sieltä näkee.

Yhdellä maalaiskirpputorilla matkalla mummilaan, olisi ollut vaikka mitä sopuhintaan, jotain ostin mutta paljon jätin sinne. Tuollaisilta maalaiskunnan kirppiksiltä löytää takuuvarmasti vanhoja juttuja.

Pehmoinen chenillekankainen pyyheliina ja käyttämätön Tampellan pellavapyyhe "Leivinliina".
Muistatteko kun ennen oli aamutakit ja päiväpeitot chenillestä ?
Kylpypyyhe, uusi tämäkin, oli myyntitarra vielä kiinni.
Made in USA. Yllättävä valmistusmaa.
Suhteellisen harvinainen käsinpainettu kangas, Helsingin taidevärjäämön. Suunnittelija Sirpa Etholén. Helsingin taidevärjäämö toimi v. 1929–1989.

EDIT* Kankaan suunnittelija otti minuun yhteyttä ja kertoi kankaan olevan  Apu-lehden/Helsingin Taidevärjäämön verhosuunnittelukilpailuun suunniteltu  vuonna 1974.

Sitten kuvassa tuollainen vihreä peruslakana ompeluksiin.Vakosamettitunika kokoa 34, materiaaliksi samettilätsiin ja tietty muuhunkin mihin kangas riittää. Tuosta kuviokohdasta tulisi aika hieno pussukka esimerkiksi.
Ja näitä kässälehtien vuosikertoja, kansiot oli 1e/kpl. Ihan sieltä ekasta ilmestyneestä numerosta. Harmi että puuttui nro 2.
Näihin palaan vielä myöhemmin.


Helteistä viikkoa kaikille, ihana kun on L-Ä-M-M-I-N !
5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hienoja löytöjä :)

Tia kirjoitti...

Aivan ihania kirppisostoksia! Varsinkin tuo lamppu on ihanakuosinen. Minkä kylän maalaiskirppiksellä kävit?

Sokkopöllö kirjoitti...

Upeat löydöt taas! Varsinkin nuo lehtikansiot, uijui. :)

Hantta kirjoitti...

voih ku ihania löytöjä <3

itse olen nyt kolunnut ypäjän lähettyviltä pieniä pihakirppareita ja jotain jopa on käsiin jäänyt ;)

BellaGodiva kirjoitti...

Ootpas tehnyt taas hyviä löytöjä:) Tuo Tunikka herätti mielenkiintoni sen kankaan takia. Niin ja nuo Käsityölehtien kansiot olet kyllä saannut edullisesti. Sinun pitäisi postata tänne hyvät kirppis käynti vinkit;)