"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

15. huhtikuuta 2010

Ja minä olen...?Eli nyt toivoisin tästä säästöpankkisarjasta enemmän tietoa lukijoilta.

Kyseessä on siis jonakin vuonna tehtailtu sarja jalkapalloilu- ja jääkiekkojoukkueista.
Olikohan sitten joka joukkueesta oma peikkonsa.
Vai mikä eläin tämä nyt onkaan, pitkä nokka, joku lintu ?
Säästöpankkia veikkaan jakajaksi.


Tämä kuvan kiekkoilija on jo leikeissä kärsinyt, kypärä (kai sillä on kypärä ollut ?) ja maila hävinnyt.
Edustaa Lahden Kiekkoreipasta.
Pelastin sen yhdestä leluläjästä.

20 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Meillä on muistaakseni ollut Suomen jääkiekkomaajoukkueen pankki, samaa sarjaa. Vieläköhän se löytyisi jostain?

pikkukiiski kirjoitti...

minä näin vähän samannäköisen säästöpankin tässä joku aika sitten pelastusarmeijan kirppiksellä mutta koska sillä oli hintaa lähemmäs 9e niin sinne jäi. En tiedä miksi minulle tulee tuosta mieleen fauni finland???

NoJopas kirjoitti...

Mahtaako olla samoja hahmoja kuin nämä:

http://i82.photobucket.com/albums/j260/NoJopas/IMG_1680.jpg
(Kuvaa saa vapaasti käyttää)

Olen kuvannut tarrat mummolani kellarissa, mutta en tiedä mitä otukset ovat. Kiinnostaisi kyllä, ovat oikein hauskan näköisiä.

Nimetön kirjoitti...

En olis ihan varma kypärästä. Sehän ei kait ole ollut niin pakollinen joskus.Tai käytettiinkö niitä alussa ollenkaan?

Nimetön kirjoitti...

Hei, Tuo on Fauni. Muistatko Faunit. Faunipuistokin oli olemassa. Näitä on tosiaan jalkapallo ja jääkiekkojoukkueiden mukaan (säästöpankin kaikki).
Voi kunpa saisi noi..
Minulla on Faunia kankaina. Yritys teki konkurssin jossain välissä 80-lukua. Kankaita ommeltiin muuten nykyisellä Hämeenkoskella.
Kuningataräiti vastailee näin, muu voi täydentää tämän sarjan osalta

Anu kirjoitti...

Minä olen omistanut noita muutaman aikoinaan. Ne oli valmistettu 80-luvun alussa.
Muuta en osaa sanoa noista kuin, että ne ovat arvokkaita keräilykohteita. Minä myin omani pois melkoisen hyvällä hinnalla.

n i n n u kirjoitti...

No Faunejahan nämä tosiaan. Pohjassa ei lukenut muuta kuin valmistajan nimi Tresmer (Palaset.)
Keräilytavaraa ovat kuten muutkin vanhat säästölippaat.
Hyvällä tuurilla voisi löytää kirpparilla halvalla.

pikkukiiski kirjoitti...

http://trollforest.com/history.htm tuolta löytyy lisäinfoa. Tarkistin asian ja oikein arvelin että kyseessä on fauni finlandin peikkoja. Minulla oli kerran sellainen nuhjuinen tarjottimen kannatin nauha joka oli jostain roskiksesta dyykattu mutta nappasin sen mukaan kun siinä luki et Fauni Finland niin ajattelin et joku keräilijä varmaan haluis sen ja laitoin huutikseen ja nauha meni samantien viuh vaan jollekkin keräilijälle.

Jasupo kirjoitti...

Kiitos teille kommentoijille. Minulla oli ja on edelleen Suomen maajoukkuelipas, ja sillä on kyllä kypärä päässä. Olen ollut vähällä heittää sen pois, kun ei ole tullut mieleenkään, että sillä olisi jotain arvoa tai joku sen haluaisi. Vanhempani laittoivat lapsena sen sisään kaikki ulkomaiset kolikot. Kun isä matkusti paljon ja kolikoita jäi rahapussiin, niin hän laittoi ne juuri tähän lippaaseen. Siellä ne ovat kai vieläkin.

n i n n u kirjoitti...

Huuttiksessa on myynnissä nyt yksi jalkapalloilijafauni, 22e tällä hetkellä myyntihinta.

Nimetön kirjoitti...

Olen ollut luokkaretkellä Fauni puistossa joskus 70-luvulla :)
-satu

Anu kirjoitti...

Mikäli omistaa tuollaisia hyväkuntoisia ja haluaa luopua niistä niin huuto.net on paras myyntipaikka. Minä sain omistani reilut 50 euroa/kpl. Olin iloinen, kun sain niistä hyvän hinnan. Sitäkin enemmän minua ilahdutti se, että peikot päätyivät sukulaistensa luokse. Sain ostajilta valokuvia, joissa oli heidän suuret peikkokokoelmansa. =)

Jasupo kirjoitti...

Kiitos Ninnu. Katsoin sulkeutuneista kohteistakin ja siellä oli valkotukkaisena sama lipas kuin minulla. Joku oli maksanut siitä 49 euroa! Enpä olisi ikinä uskonut.

virpi kirjoitti...

Oi Fauni! Meiltä löytyy Ilveksen jääkiekkoilija ja jalkapalloilija. Kiekkoilijalla on kypärä ja maila, palloilijalla pallo. Säästöpankki niitä on ainakin Tampereen seudulla jakanut 80-luvun alussa, pelipaidoissa on siis Ilveksen logon lisäksi Säästöpankin merkki.

Lillis goes Odd kirjoitti...

Oh, tack för en härlig tidsresa!
Jag tillbringade mina barndoms somrar i finland och känner igen så mycket av det du visar i bloggen. Jätte kul att du delar med dig.
Ha det gott!
/Lisa -70

Nimetön kirjoitti...

Saman tuoteperheen lippaita ovat myös litteät "Lituska" -pankit. Meillä oli niitä kun olin pieni sekä muitakin Fauni-maailman tuotteita mm. Lituska -pannumyssy sekä Simasuu -pehmolelu. Ehkäpä asialla oli jotain tekemistä sen kanssa, että setäni sarjakuvapiirtäjä Veikko "Joonas" Savolainen käsittääkseni piirsi Fauni-maailman sarjakuvaa tai oli jollakin tavalla mukana hommassa.

Aikuisena olen löytänyt kirppikseltä itselleni pari Lituskaa sekä kuvaasi vastaavan peikon. Pannumyssynkin löysin, mutta jossakin käsittämättömässä mielenhairahduksessa olen lupunut siitä...

Neiti Napakka kirjoitti...

Minulla on tuollaisia Kärppä-logolla ja niillä myös on kypärät. Mailatkin on olleet, mutta ne ovat kadonneet matkan varrella.

Nimetön kirjoitti...

Lapsuudenkodistani löytyy yksi pesäpalloilijapeikko, Säästöpankin logolla.

Törmäsin juuri Ylen Elävässä arkistossa lastenohjelmapätkään, jossa näitä ja monia muita tuttuja säästölippaita tehdään.
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/miten_esineet_syntyvat_79805.html#media=79803

n i n n u kirjoitti...

Juu tuo filmi on kiva !

Nimetön kirjoitti...

Noita kutsuttiin ainakin Tampereen seudulla nimellä Sumppi, se taitaa olla Fauni-peikolta peräisin oleva nimi?

Tässä on Tampereen museoiden kokoelmista kuva, jossa peikot odottavat hakijoitaan. Pöydällä on Tapparan ja Ilveksen Sumppeja, olisiko tuo kolmas sitten KooVee?


http://siiri.tampere.fi/displayObject.do?uri=http://museosiiri.tampere.fi:8080/VALOKUVA/content/SIR_EXEC/images/primary/20061201/11649710545110.jpg