Eräs 70-luvun jälkiruoka, nimittäin appelsiiniriisi, sopii hyvin pääsiäisenkin ruokapöytään.
Joukkoon voi sekoittaa rahkaa pääsiäismakua antamaan.
Kotona kun appelsiiniriisiä tehtiin, tuli sitä ahmittua oikein kunnolla !
Ihan paras sen ajan jälkiruoka. Muutoin meillä syötiin paljon kiisseleitä.
APPELSIINIRIISI
1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 rkl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
3 appelsiinia
Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Huuhdo riisit siivilässä kylmällä vedellä ja jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin ja vanilliinisokerin kanssa.
Kuori ja pilko appelsiinit pieniksi paloiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Laita appelsiiniriisi kylmenemään jääkaappiin ennen tarjoilua.
Appelsiiniriisi säilyy hyvin jääkaapissa muutamia päiviä ja maistuu väli- ja iltapalana myös koululaisille.
Kuva: Keskisuomalainen verkkolehti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti