"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

3. huhtikuuta 2017

Kun ukki taskulampun osti

Suomi vastaan DDR

-Kotimainen taskulamppu on G. W. Sohlberg Oy:n valmistama AURI taskulamppu.
Tämän meriaiheisen lisäksi taskulamppujen kuvituksena oli mm. eri maiden lippuja ja liikennemerkkejä.
Sen enempiä en ala aiheesta höpisemään, kun niin hyvä faktapaketti Auri taskulampuista löytyy Aika Eilinen -sivustolta. Lukekaapa ihmeessä.-Toinen lamppu, VEB Leuchtenbau Arnstadt -tehtaan ARTAS on vielä tutumpi.
60-70-luvuilla haluttiin viestittää että DDR:llä menee hyvin, ja siksi länsimaihin vietiin paljon itäsaksalaisia tavaroita. (Muistamme taskulamppujen lisäksi vatkaimet, silitysraudat, pölynimurit, hiustenkuivaajat, leivänpaahtimet, Narva valosarjat joulukuuseeen jne.)

Artaksia meillä oli kotona varmaan joka kädelle, teho olematon, juuri eteensä alas näki, mutta ei yhtään kauemmas kun saunapolulla pimeässä kuljettiin.3 kommenttia:

Irja Viirret kirjoitti...

Onpa hyväkuntoisia lamppuja, itsekin olen nähnyt näitä ja vähän hippuillut että hankkisin, mutta ovat niin ruostuneita ettei innosta.

Metsäntyttö kirjoitti...

Jos tuossa vasemmanpuoleisessa on vieläpä morseaakkoset toisella puolella, niin se on samanlainen kuin meillä oli lapsena ollessani. Muutama vuosi sitten ostin kirppikseltä samanlaisen lampunraadon, jossa on tallella vain tuo isompi osa, eli patterikotelo, mutta lyhtyosa puuttuu.

n i n n u kirjoitti...

Kyllä, monesti ovat aika huonossa kunnossa nämä lamput. DDR ei toimi, polttimo on rikki. Auri toimii.