"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

5. helmikuuta 2017

Hilja, hiljainen hinkkiOnpas tässä Arabian vuoden 1973 mainoksessa hyvä idea!

"....Olemme tehneet parhaamme jotta lasi, posliini ja emali sointuisivat yhä paremmin yhteen....Kun mietit omaa ruokapöytääsi, voit huviksesi leikellä tämän ilmoituksen sivuja, suunnitella oman kokoonpanosi ja kerätä sen itsellesi vähitellen."
Minä alkaisin sommittelemaan omaa kattausta punaisista esineistä, mukaan tulisi vähän ruskea-vihreääkin, ei kuitenkaan Ruska-kuppia.

Mainoksessa on yksi Arabia Wärtsilän suhteellisen tuntemattomaksi ja harvinaiseksi jäänyt esine, Hilja hinkki.
Leif Erikssonin 70-luvun alussa muotoilemassa emalisessa hinkissä/talouskannussa pohja, kansi ja kädensija olivat kuitenkin vahvaa valkoista muovia. Hinkin väreinä käytettiin samoja kirkkaita perusvärejä kuin muissa emalituotteissa. Sitä mainostettiin erityisesti kesämökkitarpeisiin, esim. marjanpoimintaan.

Ihan tässä pinnistelen, että olenko koskaan nähnyt kirpputorilla myynnissä Hiljaa, ja ei ainakaan lähimuistissa näin ole.

Hiljan tietolähde: Keräilijän aarteet-Iloista emalia, Helena Leppänen

2 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Kaikki on niin tutun näköisiä. Joitakin on ollut itselläni.
Kauniita noista jokainen.

Unknown kirjoitti...

Jokunen vuosi sitte löysin Helsingistä keltaisen Pönikän, tosin alaosan muovirengas uupui. Koska hinkki oli muutoin äärimmäisen siisti ja oma silmä mieltyi niin maksoin pyydetyn 10eur. Silloin tosin en tiennyt, että ko. esine on edes millään asteella keräiltävä. Kotona hinkki pääsi ruskean Finelin kattilan ja punaisen Sarpanevan padan kanssa ikkunalaudalle :)