"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

11. joulukuuta 2016

Joulukortti x 2


Syksyllä Taidelauantaina Lahden historiallisessa museossa oli poistomyynnissä mm. näyttelyissä käytettyjä suurennoksia vanhoista valokuvista ja joulukorteista.
Joulukortit olivat pientä taulukokoa, 21x30cm, ja paksusti pahvitettuja. Hinta oli kolme tai neljä euroa, muisti pätkii...

Ensin ajattelin ostaa syntymävuoteni joulukortin, mutta sitten tykästyin vuoden 1966 veikeään kuvaan.

Myöhemmin sain selville, että kortti kuuluu neljän mainoskortin sarjaan, jonka on ehkä saanut kylkiäisenä ostoksen yhteydessä. Korttihaitarin liepeessä on nimi Kulta Riisi. Ja toden totta, höyryäviä riisikulhojahan kortin kuvassa kannetaan. Toisissa korteissa tontut keittelevät riisiä, ja sitten killistellään mahat täynnä.Tässä Karton joulukortissa on hyvä kierrätysidea, leikelläänpäs siitä paperinukke. Piirros taitaa olla Katriina Viljamaa-Rissasen. Mikähän mahtaisi olla vuosi, jotain 80-lukua?

Olenkohan kertonut tämän aiemmin...Mummolassa säästetyillä joulukorteilla pelattiin "Silmiä." Se kenen kortissa oli eniten silmiä, sai sen vuoron kortit itselleen. Silmät laskettiin ihmisiltä ja eläimiltä. Ja kuten muistetaan, 60-ja 70-luvuilla oli paljon maisema- ja asetelmakortteja, joten nollaa tuli monella kierroksella.


1 kommentti:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Hauskoja kortteja, kiva toi paperinukke.
Meillä otettiin vaikkapa 10 joulukorttia ja heilutettiin ilmassa, jokainen sai arvata kuinka monta niitä on ? Voittoja sai kortit. Kortit piti olla erillään vähän niinkuin huiska.