"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

19. maaliskuuta 2015

Paras

Keräilijän aarteet -kirjasarjan kirjoista minulle hyödyllisin on ollut lasimaljakoita esittelevä kirja. Selaan sitä usein iltalukemisena ja maljakko-oppi on mennyt hyvin päähän.
 Oikein hyvä opus.
Kirjasta oli hyötyä myös seuraavan maljakon tunnistamisessa:
Tämä pieni hohtomaalattu Vuokko maljakko (11,5cm) on Iittalan tuotantoa niinkin kaukaa kuin vuodelta 1959. Kirjassa kerrotaan maljakosta hyvää faktaa:
"Iittalan lasitehdas teki vuosittain lajitelmina myytäviä maljakoita, joita ostivat mm. maaseudun pienet osuuskaupat. Lajitelmiin kuului 12 erilaista maljakkoa ja ne myytiin ilman muotoilijan nimeä. Maljakkoja varten oli kehitetty erityinen kuumakatkaisuna tehtävä helmireuna." 
Kirppishinta 2,50eur.

Muoks* Suomalaisen lasin vuosikirjasta 2017 löytyy tieto että maljakko on Erkki Vesannon suunnittelema, tuotannossa 1959-62.

Kankaita en enää mitenkään aktiivisesti keräile, mutta tuo pöydällä oleva on suht tuore ostos ja erityisen kaunis.
 Kangas on E. Heleniuksen Ratas, kaksi pitkää verhoa maksoi yht. 7eur.


Ja oottekos nähnyt tään...uusi kirja emaleista on ilmestynyt/ilmestymässä. 
 Laitoin heti kirjastoon varauksen.

Olen saanut muuten omat emalit järjestykseen keittiöön,
 ja tuli heti paljon kodikkaampi olo täällä uudessa kodissa!


Ai niin, olen päättänyt luopua lasten retrolakanoista ja mahdollisesti äp vilteistä ja makuupusseista (osasta). Lasten vuodevaatesetin tai useamman voisin myydä pakettina jolloin ostaja saisi määrittää hinnan huutonetissä. Postin hinnatkin kun ovat mitä ovat (maksikirje poistunut), niin pakettina olisi edullisin ostaa. Mutta ilmoittelen kun paketti(t) tulee myyntiin.

5 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Tuota maljakkokirjaa/opasta en olekaan vielä nähnyt. Täytyypä tutustua. Itse tykkäsin selailla sitä Pentti Sarpanevata kertovaa opasta ja sain siitä lisätietoja omiin koruihini.
Hienoa, että oppaasta oli hyötyä ja osasit bongata itsellesi (todella!) edullisesti vanhaa Iittalaa. :) Kaunis pieni maljakko.

anski kirjoitti...

Kivoja kirjoja ja vannon, että jossain lähipiirissäni olen nähnyt tuon lasimaljakon, muistan tuon erikoisen reunan selkeässä maljakossa.
Minulla on Vanhojen tavaroiden aarrekirja, toimittanut Leena Nokela, lueskelen sitä aika usein, pysyy muistissa monien tuttujen tavaroiden historia.

n i n n u kirjoitti...

Sarpanevan korukirja on heti kakkossuosikki :)

Nimetön kirjoitti...

Erittäin kiinnostunut retrolakanoista ym. vilteistä. Laitatko viestiä, kun ovat myynnissä sähköpostitse. Olisin kiitollinen.
niinatuomivaara@suomi24.fi

Emmi Sulokutri kirjoitti...

Uu! Määkin haluaisin tietää kun lakanat tulee huutoon :) Laitatko sähköpostia, niin tiedän olla kytiksellä? e_vasse@hotmail.com