"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

14. maaliskuuta 2013

Fabuja


Legon valmistamalla ja siten muiden legojen kanssa yhteensopivalla
Fabuland -sarjalla leikittiin 80-luvulla.

Hiukan unholaan jäänyt tämä sarja, siksipä on aika nostalginen juttu !
Fabulandin aikoihin olin jo kasvanut ohi legoilla leikkimisestä, vain pari yksittäistä hahmoa muistan ostaneeni. Ne eivät ole enää tallessa.

Kirpputoreilla näkyy harvakseltaan, mutta huutonetissä hyvin myynnissä,
myös yksittäisiä osia jos joku tietty puuttuu.

Tällä viikolla löysin kaksi legopussia, joissa oli paljon tavallisia legoja, mutta sitten joukossa näitä Fabulandeja. Lopulta pusseista löytyi yllättävän paljon taloelementtejä ja Fabu -tavaraa. Olivat kyllä niin likaisia että meni hammasharjalla ja -tikuilla jynssäämiseksi.

Mutta mieluusti löytäisin lisää, varsinkin noita hahmoja.

Fabuland -sivusto

 25 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Ne ovat jotenkin niin symppiksiä, minullakin muutama jostain kirpparilta, mutta lapset ei oikein innostunut???

norsis kirjoitti...

Oi oi oi, mulla oli (tai siis on edelleen porukoiden luona) Fabuland -huvipuisto!!!! Se on aivan mielettömän hieno ja rakastin sitä ihan hulluna! Noistahan oli kirjojakin, muistan ahkerasti kirjastosta lainailleeni :)

Ilona kirjoitti...

Meillä oli päiväkodissa noita ikkunoita ja ovia ja kotonakin on muutama uudempi versio. ukkelit ei taas näytä yhtään tutulta.

Serkuilla oli kyllä niitä isompia Duploja ja paaaaaljon talon osia, joita sitten tietysti kadehdin, kun meillä oli vaan tavallisia palikoita.

iive kirjoitti...

Oi oi! Mulla on näitä niinkuin niiiin paljon! Varmaankin kaikki mun 80-luvun Fabut on tallessa ja nyt tytär 3v leikkii niillä. Välissä niillä leikki myös katras muitakin suvun muksuja, mutta hyvin ovat säilyneet :)

Mun lemppari oli juurikin tuo kuvassa köllöttävä kisu ja villakoiratyttö, joka tuli muistaakseni kampaamopaketissa.
Kiitos kun kerroit mitä nämä ovat, itsellä ei ollut sarjan nimestä mitään havaintoa.

Hanna i. kirjoitti...

Oih, melkein tulee tippa linssiin vanhoja Fabulandeja nähdessä... Näillä leikittiin suurinpiirtein joka päivä aamusta iltaan ja vuodesta toiseen. Onneksi vanhemmilla on vielä tallessa lähes kaikki.

Fabulandien yksi hienous oli niiden "sukupuolettomuus": ne taipuivat niin tyttöjen kuin poikienkin leikkeihin, värit olivat kirkkaita perusvärejä, ja hahmot eivät aina olleet selkeästi joko naisia tai miehiä. Nykylegoissa suorastaan yököttää niiden ahdasmielinen maailma, jossa tytöt leikkivät ainoastaan vaaleanpunaisella hiussalongilla ja pojat rankoilla hirviöillä. Siinä on mielestäni pilattu legojen koko perimmäinen ajatus: kuka vaan voi rakentaa ja kuvitella mitä vaan.

mustakissa kirjoitti...

Noilla sitä on tullut leikittyä kultaisella 70-luvulla. Muistan kuinka käytiin lelukaupassa kuolaamassa kaikkia ihania juttuja, ja sitten säästettiin taskurahoista hahmoihin:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mulla on ollut tuollaisia ihan samanlaisia lapsena eli -80 luvun lopulla! Muistaakseni mulla oli jooku talo/keittiösetti ja toi skootteri ja vissiin jokin posteljooni -pesukarhusettikin kai. Toivottavasti on vielä vanhempien varastossa tallessa! Mutta en tiennyt kyllä että ne on Fabuja, luulin niitä ihan vaan sen ajan peruslegoiksi.

Niina kirjoitti...

Vinkkinä seuraavalle legosatsille: olen kipannut kirppikseltä ostamani legot vanhan pussilakanan sisään, vetänyt aukot ompelukoneen harvalla helposti purettavalla tikillä kiinni ja heittänyt satsin 60 asteen pesuun, ratkonut tikin ja leväyttänyt legot kuivumaan pyyhkeelle. Isommalle satsille toimiva keino. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Itse pesen legot ja muut pienet tilpehöörit astianpesukoneessa. Laitan tavarat joko alusvaatteiden pesupussiin tai kestohedelmäpussiin. Pääsen helpommalla kuin hammasharjalla jynssäten.

Piparminttu-Pipsa kirjoitti...

Mä oon kaikilta kysellyt mutta kukaan ei muista näitä Legoja!! Mulla on vanhemmilla tallessa järjettömän iso laatikollinen näitä!! :) Odottevat siellä, että pääsen taas rakentelemaan kunhan poika on siinä iässä, ettei syö niitä. Nyt vielä "leikitään" Duploilla...

Henna kirjoitti...

Oi vitsi! Nämä Fabut oli yks rakkaimpia leluja lapsena! Meillä oli siskon kanssa näitä hahmoja ainakin parikymmentä ja kymmenisen ikkunaa ja ovea sekä liuta muita tavaroita. Pitää kaivella vinttiä, kun käy vanhempien luona, nämä on aivan aarteita!

Kaisa Turtiainen kirjoitti...

Oi, miulla oli tuollainen karhu ja se oli miun rakkain legoukkeli! En tiennytkään, että ne olivat eri nimisiä kuin tavalliset. Tulipa paljon ihania muistoja :)

KatiS kirjoitti...

Oih, nuo Fabulandit ovat niin ihania. Onneksi suurin osa omista vanhoista on vielä tallessa ja lisää olisi kiva löytää. Kirppareilta on löytynyt vain yksi hahmo, Laura Lammas.

Elina kirjoitti...

Oi, fabuhuonekaluja! Nämä ovat sellaisista uudemmista sarjoista, joita valmistettiin kun en enää itse leikkinyt. Meillä on paljon minun vanhoja fabujani tuolta 70-80-lukujen vaihteesta ja jossain vaiheessa olivat lapsille tosi mieluisia. Jos ja kun usein kaivataan sukupuolimerkkaamattomia leluja, niin fabut ovat minusta sellainen legosarja. Voisivat ottaa uudelleen tuotantoon!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli lapsena tuollainen valkea-punainen kissa jonka kaveriksi kuului koira ja niillä oli kampaamo.Harmittaa kun äiti on antanut ne jonnekin pois. :/

Anonyymi kirjoitti...

tuoltahan niitä saa ostella...

https://www.facebook.com/groups/364759216927782/

n i n n u kirjoitti...

Aiemmin täällä blogissa sivuttu Fabulandeja:

http://70-luvulta.blogspot.fi/2009/06/muutama-lastenkirja.html

Mieli kirjoitti...

Meilläkin näitä oli ja onneksi on säästössä edelleen! On huvipuistoa, bussia, kahvilaa... Harmi, ettei näitä enää tehdä, menisi taatusti retronnälkäisten vanhempien lapsille!! :)

Minishow kirjoitti...

Aivan superihania! Nyt täytyy itsekin kunnostautua ja alkaa kierrellä kirppiskiä vähän useammin kuin nykyinen kerran kuussa -tahti. :)

Ihana blogilöytö!

T&V kirjoitti...

Noihin legojen pesuun kommentoiden: itse kysyin legon asiakaspalvelusta vinkkejä ikivanhojen legojen pesuun ja ohje oli, että pitää pestä pehmeällä harjalla ja miedolla pesuaineella max 40 asteisessa vedessä KÄSIN ja missään tapauksessa ei saa laittaa tiski- tai pyykinpesukoneeseen, sillä ne saattavat sulaa tai haurastua! Ja aika hyvin sitten loppujen lopuksi lähtivätkin puhtaaksi vuosien liasta kun ensin niitä vähän liottelin ja käytin pesuaineena nestemäistä Omoa! (Tiskiaine ei toiminut yhtään pesuaineena, kun sitä kokeilin pariin legoon ensin).

Salanimi kirjoitti...

Fabulandit on maailman ihanampia! Niitä soisi tehtävän uustuotantonakin vielä :)

n i n n u kirjoitti...

Mullakin on se käsitys pinttyneiden legojen pesusta että eivät lähde puhtaaksi huljuttelemalla vedessä, vaan tarvitaan harjaa. Siten en lähtisi edes kokeilemaan konepesua.

KatiS kirjoitti...

Ottaisikohan Lego takaisin tuotantoon jos tarpeeksi moni kyselisi...? ;)

n i n n u kirjoitti...

Löysin taas yhden hahmon kirpparilta ! Pesukarhun !

n i n n u kirjoitti...

Onpa tuuria, tänään löytyi viisi hahmoa lisää, joku ihme karma päällä näköjään. Kaksi apinaa, lammas, norsu ja merihevonen.