"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

10. marraskuuta 2011

Arvokasta ?


Olen nyt nyt lueskellut Retrokirjan.
Mitään uutta ei itse tekstissä tullut esille, mutta takerruin kirjassa annettuihin esineiden myyntihintoihin, joita ovat antaneet asiantuntijat. Ei kerrottu että ketkä, mutta ilmeisesti antiikkiliikkeiden heput.
Hinta-arviot on annettu esineistä jotka ovat hyvässä tai erinomaisessa kunnossa. Kaikki pysyvät kolhut, naarmut, tummentumat ym. laskee hintaa.

Kallista on.
Tuntuvat huimilta näin kirppiskiertelijän lasien läpi katsottuna.

Mutta hyvä että muovi oli kerrankin hinnoiteltu, niille kun hinta-arviota ei ole saanut oikein mistään.
Laitoin tähän kuvaan hintaesimerkkejä Sarviksesta.
Hinnat on per kappale, eli yksi muki, yksi munakippo, yksi rasia, yksi lautanen...

Noista Purnukoista en ihan tiedä kun kirjassa oli pienet 10e, isot 15e, ja kokoja on kuitenkin kolme, että miten kokojen välillä hinnat menee.

Muovia ei siis kannata mitenkään enää väheksyä.

Finelin yksivärisellekin mukille annetaan arvoksi 30-40eur.
Kuviolliset 60-70eur.


Finel koristeltu kahvipannu 60-80eur.
"Punahilkka"

Aarikka Tuliainen: iso 35eur, pieni 15-20eur.
Tampellan pellavapyyhkeet 20-25eur/kpl.

Mun viimeisin Tampellan pyyheostos, "Pyykkärin muistilista", eurolla :)


33 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Minusta nuo hinnat kuulostavat ihan tutuilta. Ainakin pääkaupunkiseudulla on hyvinkin tuollaista, ja jos halvemmalla löytää niin saa olla ihahtunut ja onnellinen löydöstään!

n i n n u kirjoitti...

Tarkoitatko kirpputorihintoina vai osto/myynti/antiikkiliikkeiden hintoina ?

Elina kirjoitti...

Meillä on selvästi arvokasta kamaa kaapeissa, ja onneksi alettiin kerätä esim. muovia ja Tampellan pyyhkeitä jo kymmenen vuotta sitten... Minusta kyllä noita tavallisimpia Sarviksia saa pk-seudun ulkopuolella vielä halvemmalla. Eri juttu tietysti, jos hyväkuntoinen tarkoittaa, ettei mitään käytön jälkeä saa olla, sellaisia muovituotteita kohtaa harvoin.

Nikki kirjoitti...

Itsekin lueskelin ko. kirjaa juuri eilenillalla ja katsoin noita hintoja :) Antiikki-/Second Hand -liikkeiden hinnat Helsingissä ovat minun mielestäni noiden hintamäärittelyiden yläreunassa, siis silloin kun tavara on hyväkuntoista. Esim. Hietsun hallissa Finelin yksivärisistä mukeista pyydetään 50 e (!) Kirppareilla hinnat on arviolta miinus 20-30 % noista. Esim. isot purnukkapurkit itsepalvelukirppiksillä 6-9 e. Toki joskus harvoin sitten tekee löytöjäkin, siis lähinnä silloin kun myyjä ei tiedä mitä myy :)

Sokkopöllö kirjoitti...

Laatutavara.comin kautta olen äidilleni etsinyt hintoja emalipannuista (äidilläni on niitä useampi kymmenen kappaletta) ja juuri noissa hinnoissa Finelin pannut pyörivät, Pehtoorit menevät yli satasen.

Nimetön kirjoitti...

Omaan korvaani nuo hinnat kuulostavat aija rajuilta. Tai ainakin edullisemmin olen purkkejani ostanut/löytänyt.
Viimeisin ostoksesi ilahduttaa ex-pesulatyöntekijän päivää!! Hauska!

Suvi kirjoitti...

No joo, kyllähän niitä on jo alettu arvostaa... :) Mutta itestähän on kiva, jos löytää halvalla... :D

Susanna kirjoitti...

Hups... melko kallista. Minä olen kirppareilla pitänyt jo viittätoistakin euroa liian isona hintana emalipannulle. No, onneksi emalia on jo kertynyt niin paljon, että voin hyvillä mielin jättää kalliit emalit ja muovit varakkaammille keräilijöille.

Nanna kirjoitti...

En tiennytkään, että tuo kahvipannukin on noin arvokas. Pelastettiin sellainen romulavalta tytön leikkimökkiin mummolasta saatujen aarteiden joukkoon.

glenni kirjoitti...

kirppishintoina, useat pyytää jopa enemmän (tääl on kyllä noita "ammattimyyjiä" paljon kirppiksillä, pk-seudulla siis)

Nonna kirjoitti...

Kyllähän tuollaisiin hintoihin törmää esim. Fidalla. Mutta jos viet kamaa kirpparille noilla hinnoille, luulen, että jäävät myymättä!

Samaan ilmiöön olen törmännyt vanhassa lasitavarassa.

KatiS kirjoitti...

Valitettavasti on tullut huomattua että kirppareilla ei älytä että huonokuntoinen ja kulunut tavara ei ole yhtä arvokasta kuin priima. Ihan tässä vuoden sisällä on hinnat nousseet huimasti. Ja tosiaan niiden huonokuntoisempien, kunnollinen keräilytavara ja jopa ihan antiikki nyt on asia erikseen.

Varsinkin kaikki mihin voi lyödä retro- liitteen oli kyse sitten astioista, kankaista, vaatteista tai leluista on välillä ihan älyttömissä hinnoissa. Maksaako joku muka auringon haalistamista verhoista yli kympin? Tai lelusta joka on rikki, likainen tai josta puuttuu osia enemmän mitä uusi vastaava maksaa kaupassa? Naarmuisesta muovikulhosta eurotolkulla?

Vaikka ahkeraan kiertelen kirppareita ja oikeasti hyvästä tavarasta jollaista on etsinyt pitkään voi maksaakin hyvän hinnan harvoin on tässä viime aikoina hyviä löytöjä tullut.

Pitäisi lainata tuo kirja niin pääsee taas äiti ja anoppi kauhistelemaan minkäarvoista ja nyt haluttua tavaraa on kirpputorille tullutkaan heitettyä.

SarP kirjoitti...

Hinnoista en osaa sanoa muuta kuin että Oulussa kirppari hinnat on yleensä kovia. Tosin designmuovia ei juuri ole tarjolla ja jos on hinnat niille edulliset.

Oikeastaan halusin kommentoida noita Tampellan keittiöpyyhkeitä: ihan mahtava kokoelma sinulla!!

Niinu kirjoitti...

Huh, onneksi omani ovat löytyneet huomattavasti halvemmilla hinnoilla! Nyt taitaa valitettavasti vaan käydä niin että siirtyvät nämä hinnat kirjan sivuilta käytäntöön...

Sanna kirjoitti...

No oikeesta sekä-että. Läheskään kaikkiin en ole törmännyt kirppiksellä, eli aika monissa noista mulla on mielikuva tosiaan vaan osto-ja myyntiliikkeestä. Mutta toisaalta esim noin sarviksen mukit on kyllä ollut just 5e kirppiksellä. Finelin pannut on ollut kirppikselläkin aina vähintään 40e, mutta toisaalta voihan olla että niissäkin on ollut myyjänä tälläisen liikkeen omistaja tms? Aika vähän noitakaan kyllä kirppiksillä näkyy. Kuitenkaan en hätkähtänyt noista hinnoista, tutuilta ne kuulosti.

Katja kirjoitti...

Minustakin kuulostaa kohtuulliselta hinnalta erittäin hyväkuntoisista tavaroista. Siis uudenveroisista.
Pyyheliinoihin en ole koskaan törmännyt, teit kyllä hyvän löydön :)

n i n n u kirjoitti...

Hyvä keskustelu.
Täällä Lahden seudulla on hinnat vielä ihan maltilliia, ei mitään ylilyöntejä. Kirppareilla siis.

Tuolla Fidalla ja Kontissa taitaa riippua hinta pitkälti hinnoittelijasta kun on niin epätasaisuutta.

Mutta Fidasta olen esim. muovia ihan priimana ostanut ihan muutamilla kymmeneillä senteillä. Kun taas Kontissa se on hinnoiteltu kalliiksi.

Vera kirjoitti...

Mä tykkään kovasti retrosta, mutta olen just niin tietämätön tumpelo, etten todellakaan tiedä paljon joku juttu maksaa. Nyt kun luin tämän jutun, niin tunsin oloni varsin hölmöksi, minä siis annan lasten leikkeihin jotain kalliita pannuja ja astioita, ja ne sitten hakkaa niistä maalit pois jollain lusikalla.

Olen blogannutkin joistain saaduista ihanuuksista pari kertaa, jos sulla on joskus aikaa niin katso ihmeessä ja kerro jos on jotain sellaista mitä näistä tunnistat ja mitkä itse pelastaisit täystuhon kynsistä =)

http://konkkaronkkalaiset.blogspot.com/2011/09/ihanaa-retroa-saatu-sukulaisilta.html

http://konkkaronkkalaiset.blogspot.com/2011/08/nostalgiaa.html

n i n n u kirjoitti...

Vera, vastasin sulle blogiisi.

sinisukka kirjoitti...

Kiitos tiedoistasi! Juuri ostin Pirkanmaalla kirppikseltä kaksi kpl noita Aarikan peltipurkkeja 3 eurolla yhteensä!! Vautsi vau, sanoisin kun näin nuo kirjan arviot!

Nimetön kirjoitti...

Jaahas, mun eno on sulattanut 20 e mikrossa kieroiksi. :) (Sarviksen 2 nelikulmaista lautasta) -O-

Vera kirjoitti...

Kiitoksia ninnu =) täytyypä tosiaan ottaa pois leikeistä, enpä edes tajunnut niiden olevan arvokkaita, kauniita kylläkin =)

Maria kirjoitti...

Minua yllättivät nuo pyyhkeiden hinnat - en ollut ajatellut, että ne olisivat noin arvossaan! Helsingissä kirppari- ja kierrätysliikkeiden hinnat vaihtelevat varmasti paljon sijainninkin mukaan. Keskusta-alueen liikkeissä (esim. UFF) mm. kankaiden hinnat ovat jopa moninkertaiset verrattuna minun lähi-UFF:iin (vartin junamatkan päässä keskustasta). En ennätä kovin usein kierrellä kirppareita eli mitään yleistuntumaa ei ole: mutta noita pyyhkeitä(!), Finelin mukeja, Aarikan purkkeja ja muovia olen löytänyt kirppareilta 1-5 eurolla oman kodin tarpeiksi. Itse asiassa minä en ole täällä törmännyt kirpputorilla ollenkaan kalliisiin hintoihin noiden em. kohdalla, mutta lasista ja Arabiasta taas moni pyytää sellaisia hintoja, että ovat jääneet minulta pöytään. Ja antiikkiliikkeiden hinnat ovat tietysti erikseen.

Agua kirjoitti...

Hmm.. mie taisin tehdä pienen löydön viime vkl:na kirpparilta: neljä punaista Sarviksen munakuppia á 0,25 €. Pitihän ne korjata matkaan sieltä :)

n i n n u kirjoitti...

On ollut halvat munakupit.

Iitunen kirjoitti...

Paljonko niiden Aarikan raitapurkkien arvoksi on sanottu kirjassa, alkoipahan kiinnostaa :) Ja voi luoja, voi luoja, että harmittaa, kun tuon Punahilkan Lanttilassa laskin käsistäni, ois maksanu "huimat" 8e.. Miksi, oi miksi?! Sarviksen säilytysrasioita löysin 2 kappaletta keltaisia, hintaa tais olla 5e/kpl. Niin ja Pehtoori, semmoisen punaisen pelastin itselleni hintaan 29e, hyväkuntoisena :) Sitä olinkin himoinnut jo vuosikausia, eikä äiti luovu omastaan :D Löysin myös sellaisen puna-valkoisen raitapurkin ja manasin, että joku tyhmä on liimannut tarran.. Sepä olikin Marianne-tarra vielä paikoillaan! :D

n i n n u kirjoitti...

35eur on myös se iso Aarikan raitapurkki.
Pehtoori puuttuu minulta vielä, ostan kyllä vielä joskus vaikka kalliimmalla jos kohdalle sattuu.

Iitunen kirjoitti...

Lanttilassa oli pitkään yhdessä pöydässä punainen Pehtoori alahyllyllä, ovelta katsottuna melko oikeassa laidassa, mutta ei niissä pienissä uusissa.. Hintaa oli 49e, sitä en raaskinut ottaa. En tiedä oiskohan vieläkin..?

Mia kirjoitti...

Jee, olen siis tehnyt löydön ! Ostin juuri samanlaisen Finelin kahvipannun kirppikseltä 12 eurolla.. :) ! Kiitos kivasta blogista !

KahviKaneli kirjoitti...

Olen kyllä kateellinen tuosta "pyykkärin muistilista" pyyhkeestä! Se on niin ihana!

Anita kirjoitti...

Ihana blogi sinulla, ensimmäistä (mutta ei viimeistä) kertaa vierailulla. Nyt täytyy alkaa arvostamaan enemmän kaapissa pyöriviä äidin perintöä olevia muovipurnukoita, noita neliskanttisia ja soikeita :-)

Korustamo kirjoitti...

Mulla roikkuu just äidin vanhat Tampellan verhot näkösuojana pojan sängyn ja oman työpöytäni välissä. Mikähän lie olisi hinta niille, itselleni ne ovat korvaamattomat:)

http://korustamo.blogspot.fi/p/holynpolya.html

Nimetön kirjoitti...

Hei, onkohan sulla (tai jollain lukijalla) tietoa, että kuinka monta munakuppia alkuperäiseen settiin on kuulunut? Eniten olen tavannut settejä missä on lautanen ja kahdeksan munakuppia, mutta en ole löytänyt faktatietoa mistään.. Vai onko näitä myyty yksitellen ja jokainen on saanut valita itse sopivan määrän?

Näin Pohjois-Karjalalaisen näkökulmasta nuo hinnat ovat ihan
huimia, täällä ei muovin arvostus
vielä ole kovin vahva ilmeisesti, minulla on suurinta osaa kuvan astioista on ja kallein yksittäinen
on ollut 3,5e (iso purkki)...

Tietysti minun kannaltani ainakin hyvä koska tekee halpoja löytöjä :)

Blogin olemassaolosta suuri kiitos,
paljon on vuosien varrella saanut
tietoa ja mielenkiintoisia juttuja
luettavaksi!