"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

8. syyskuuta 2011

Vastuullista suomalaista muotia vuodesta 1921
Lisää synttärisankareita, 90-vuotias perheyritys Nanso.

Tiesitkö, että Nanso konsernin (Nanso, Finnwear, Black Horse, Vogue, Norlyn, Amar ja KS-sukka) kaikista tuotteista n. 60% valmistetaan Suomessa omissa tehtaissa ?

Mm. kahdesta Kiinan tehtaasta tulee Finnwearin trikoita sekä uima-asuja ja kaikkein trendikkäimmät Vogue -sukat valmistetaan Italiassa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on lisätä tuotantoa Suomessa.

Lähde : Etelä-Suomen sanomat 6.9.2011

Näytä Nanso tyylisi
Lataa kuvasi Style Point -sivulle ja kerro, kuinka sinä käytät Nanso Groupin tuotteita. Kuva voi olla joko uusi tai arkistojen aarteista löytynyt.


Tämän päivän kuluttajatutkimuksen mukaan Nanson nimi yhdistetään edelleen lähinnä mummoyöpaitoihin ja t-paitoihin.

Yöpaitaa ja teepparia; sitähän se pitkälti oli ennen, kuten näistä mainoskuvistakin näkee.En ole ottanut mainoksen vuosilukua talteen,
mutta oli ihan sieltä 70-luvun alusta.
Kuva suurenee klikkaamalla.
 1976 1973 ? 1974 1976
 19751974
1977
Kuosin nimi on Pipaluk.


17 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

wow. ihania. toi yksi ruskea yöppäri oli ihan metsoloitten hippikukan näköistä. mulla on tuollinen rata-paita pitkähihaisena ja ruskeana. siitä tulee hirmuisesti mieleen se lasten metsolassakin myynnissä ollut retropallo(turkoosi,ruskea ja keltainen).

Maija kirjoitti...

Pakko oikein kiittää: Kiitos taas näistä ihananista mainoksista!
Ja muutenkin, kiinnostavampaa blogia ei voi olla. :-)

glenni kirjoitti...

voi kun nansolla onkin ollut ihania kuoseja!

kewa kirjoitti...

Mahtavat, erityisen herkullinen se 1976v Mummolan tytön mekko, nammmmm!!!

n i n n u kirjoitti...

No niinpäs onkin kuin Metsolan hippikukka.
Näin nitä samoja kuoseja putkahtelee.

kassu kirjoitti...

pitäs laittaa tuonne nansolle melkein kuva paidasta mikä on kestänyt vuodesta-76 melkein tähän päivään :) nyt alkaa olla jo reiíllä mut edelleen tallessa ja värit säilyneet oikein hyvin :)

SarP kirjoitti...

Kiinostava tieto tuo tuotannon kotimaisuus aste. Ostin Nanson IvanaHelsinki tyynyliinan ja siinä oli valmistusvika. Tuotteen pystyi palauttamaan ilmaiseksi Nansolle ja sain uuden virheettömän tilalle + lohdutuslahjan. Erittäin hyvää asiakaspalvelua.

n i n n u kirjoitti...

Mä olen palauttanut Marimekolle ekassa pesussa hajonneita trikoopuseroita ja ovat vain korjanneet puserot ja samat laittaneet takaisin + joku hyvityslahja, kukkaro tms.

Kerran laitoin tyynyliinan, eivät antaneet uutta eivätkä edes palauttaneet sitä lähetettyäkään, pussukka tai pikkupyyhe taisi tulla hyvitykseksi.

Nimetön kirjoitti...

Toi vuoden -74 ruskea päivänkakkarayöpaita on tuttu. Kaikki meidän suvun naiset ja tytöt sai mummulta sellaiset joululahjaksi. Minun oli punainen. Tätini sai tuon ruskean ja meidän koiranpentu puri siihen reikiä, kun olivat meillä kylässä.

kassu kirjoitti...

kiva tietää viimeinkin ton eskimokuosin nimi ja et on vielä nansoo. meil kokohaalari pojilla just tota kuosia :)

Maria kirjoitti...

Voi kiitokset tuosta Nanson eskimokuosista: en tiedä miksi, mutta se on jostain syystä ollut aina minun suosikkini? Ainoat, mitä tytön vauvavaatteista olen enää säästänyt, ovat juuri tuommoinen punainen mekko sekä kokohaalari.
Marimekolla on ilmeisesti vaihteleva käytäntö hyvitysten kanssa. Minä olen vienyt kahdesti suoraan liikkeeseen pussilakanan takaisin (värit levisivät) ja sain uudet tilalle sekä hyvityspussukat kaupan päälle.Tuttavalle oli toisella paikkakunnalla vain sanottu, että "näissä nyt valitettavasti laatu vaihtelee". Eikä hyvityksestä tietoakaaan...

Unikas kirjoitti...

Täytyi oikein kaivaa valokuva-albumi esille ja muistikuvani oli oikea. Minusta on kuva Pipauk-potkari päällä :)

Hanna kirjoitti...

Aivan ihania nämä! Siskollani oli tuollainen hippikukkainen yöpuku, se kun vielä jostain mummolan kätköistä vastaan tulisi! :)

Gila kirjoitti...

Härliga foton. Tack för visningen!

Nimetön kirjoitti...

Tuo kuva, jossa vuosiluku on kysymysmerkillä sanoisin, että se on v. -74. Tytöllä on paikkataskut farkkujen etupuolella. Itse olin 14 v. 1974 ja minulla oli samanlaiset paikkataskufarkut.

Pauliina kirjoitti...

Hei! Täällä ilmoittautuu Pipaluk-mainosjulisteessa oleva tumma tyttö! Olen syntynyt 1976 ja olen kuvassa serkkutyttöni kanssa :) Isoveljeni esiintyi samoihin aikoihin saunatakkimainoksessa. Sain juuri tänään Äidiltäni tuon kyseisen Pipaluk-mekon pienimmäiselleni joka syntyi 3kk sitten. Mekko on täysin käyttökelpoinen ja ehjä.

n i n n u kirjoitti...

Vau !