"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

3. kesäkuuta 2011

Näppärä ostoskassi"Vihdoinkin normaalivoimin täysinäisenäkin kannettava virvoitusjuomakori. Mallasjuoma Lahdessa on kehittänyt uuden kahdentoista pullon korin, jossa on tukeva kantokahvakin valmiina. Se toimii virvoitusjuomamyynnissä normaalina vaihtokorina.
Nyt voi siis jo kuvitella ostavansa virvoitusjuomia korittain, 24 pulloa oli turhan paljon. Olutta kotiseutuhenkisesti Lahtikoksi ristityssä korissa ei vielä myydä. Alkon mielestä kätevästi kannettava olutkori on alkoholipolitiikan vastainen."

Teksti: Avotakka 1978.

Kirkaan oranssia kovamuovista Lahtikkoa valmisti Upon muoviteollisuus 1978-1989. Siihen mahtui 12 pulloa, laatikot voi latoa päällekkäin ja silti pullon voi ottaa vaikka alimmasta korista. Painoi 8,8kg täysine pulloineen. Panttihinta oli 10mk (v. 1978.)
Aito Lahtikko oli siis limsakori, ei olutkori, kuten sitä monesti mainostetaan.

Nykyään pyyntihinta kirpputoreilla korille on 10-20e.
Itse odottelen että tulee jossain roskalavalla tms. vastaan ilmaiseksi. Anoppilastakin voisi löytyä, tai peräti meiltä kotoa.


Muoks* Lisätty helmikuu 2017:

10 kommenttia:

Irja kirjoitti...

Muistan vielä ne puisetkin oikein hyvin, tämä tuntui liiankin muoviselta ja uudenaikaiselta silloin:)

Anna kirjoitti...

Hyvin muistan lahtikon!

San kirjoitti...

Mulla on kaksi niitä puisia. Oliko vuodelta -68 ja 69 :) Toisessa on lasten puiset palikat. Joita on juuri sen verran että pysyvät siellä, eikä tipu siitä välistä.
Toinen toimii yöpöytänä tällä hetkellä, ihan vain muutossa jäänyt sängyn viereen seiskoskeleemaan.

Oranssi muovinenkin on tulossa. Sisko oli sattunut johonkin missä oli lukenut, että saa ottaa, ni ottanut mullekin yhden :)

Daisy kirjoitti...

Niin ajat muuttuvat. Mäyräkoirassa saa nyt olutta kantaa ja isoissa laatikoissa. Joskus tuntuu, ettei yksittäistä olutpulloa/tölkkiä voisi lainkaan ostaa, kun kaikki on niin pakattua, isoihin pakkauksiin.
Lahtikko oli ihan näpsä aikanaan :)

Jokke kirjoitti...

Oi meillä jaettiin viivoittimen kanssa yksi limsapullo. Ihmettelin aina yhtä luokkakaveria, jolla oli KOKONAINEN kori limsaa kotona. Ylellistä.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli tommoinen! Saattaa itse asiiassa olla iskällä vieläkin.

- Sanni Käheä

Mona kirjoitti...

Ai keräilläänkö näitäkin :D
Meillä on tuolla navetassa yksi tollainen oranssi ja toinen
samanlainen, mutta sininen...

Purnukka kirjoitti...

Mie moisen kirppikseltä nappasin mukaani 4e hintaan. Kaupassa eräs mies henkilö käpytti moisen kanssa hakemaan virvoitusjuomaa itselleen :D Eli kovaa käyttökamaa vieläkin! :)

Johanna kirjoitti...

Me löydettiin tänne muutettaessa sellasia sixpäkkejä. Muistaakseni ne oli oransseja. Samoin jostain tuli vastaan vastaavia oliivin vihreinä. Käteviähän nuo olisi edelleen!

Juhannusruusu kirjoitti...

Meilläkin edelleen käytössä, tosin useimmiten palauttaessa.