"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

30. huhtikuuta 2011

Alkuelämän teolliset eväät


"Vauvojen teolliset ruoat ovat laadultaan ensiluokkaisia, joten äidit voivat huoletta syöttää niitä pienokaisilleen.Valikoima on myös erittäin laaja, joten lapsen voi jo pienestä pitäen totuttaa moniin eri makuihin. Hinta kotitekoiseen ruokaan verrattuna on jokaisen laskettava omien olosuhteittensa mukaan."
Kasari -lehti 1975.

Tuolloin oli tarjolla tölkkiruokana Pilttiä (jo vuodesta1952) ja Kuopusta.
Chymoksen Bona tuli markkinoille 1975-76.
Tarjolla oli eri valmistajilta myös äidinmaitovastikkeet (esim. Tutteli 1973), lastenvellit, kiisseleitä ja juomia. Eli todellakin hyvä valikoima jo kaikenlaista.


1973


1972

Piltti valmisti mm. sokeroitua lastenjuomaa yli 6vkon ikäisille,
 maksa-vihannessosetta yli 3kk ikäisille, kiisselijauhetta.


1972
3 kommenttia:

Mindianna kirjoitti...

Minun neuvolakortissa vuodelta 74 lukee 3 kk - tarkastuksen kohdalla: "Raasteita ja muutaman viikon päästä munankeltuaista ja perunaa ohjeen mukaan". Raasteita 3 kk:n ikäiselle!?! Silloin tosiaan aloitettiin kiinteät 3 kk:n ikäiselle, ja minkälaisilla ruuilla! Muistan 80-luvun alusta, kun äiti keitti pikkuvelivauvalle jauhettua maksaa. Ylijääneeseen laittoi suolaa ja sain syödä sen. Oli hyvää :).

n i n n u kirjoitti...

Ja appelsiinimehua sai antaa pariviikkoisesta...
Tuntuvat tosi hurjilta nämä entisajan ohjeet. Mut ennen oli ennen.

zanne kirjoitti...

Kyllä aika hurjilta kuulostavat ohjeet näin nykynäkökulmasta!

Mutta ei tarvitse kun mennä eri maihin jo ihan täällä Euroopan alueella kun vauvan ruokinta on hyvin erilaista. Eli jo Saksassa ei suositella kalaruokien antamista ennen 1v kun Suomessa niitä annetaan jo aika aikaisin.