Metallinkeräyksestä kaksi leivinjauhepurkkia, alempi on vanhempi ja siitä puuttuu kansi.
Vanhemmassa leivinjauheen käyttöohje ei ole ihan helpposelkoinen:
"Teelusikallinen leivinjauhetta jauhokupillista kohti sekoitetaan huolellisesti minkä jälkeen muut aineet lisätään kylminä. Paistetaan heti tavallisessa uuninlämmössä."
Mutta miksi Hangon? Vanhemmassa purkissa on valmistajan nimi Fazer,
Hangon keksi siirtyi v. 1927 Fazerille, joka toimi Hangossa
1970-luvulle asti. Keksitehtaassa on siis valmistettu muutakin kuin makeaa herkkua. Uudemmassa purkissa valmistaja on Jalostaja Turku, mutta tuotenimi vielä säilynyt samana.
Mulla on tuollainen ylempi purkki vaniljasokerille ja leivinjauhe Pauligin mustassa peltipurkissa.
VastaaPoistaNiin tuttu purkki, ai ai tulee heti mieleen äidin erinomaiset leivonnaiset.
VastaaPoistaUpeita purnukoita. Kunpa saisin itsellenikin jostain haalittua... Hangosta kun olen kotoisin. Koulukaverit aina "kiusasi": sinä hymyilet kuin Hangon keksi.
VastaaPoista